Quins recursos pot oferir la FEM?

La Fundació Esclerosi Múltiple té com a un dels seus objectius la formació i inserció laboral.

L’esclerosi múltiple es diagnostica principalment, entre els 20 i 40 anys, just quan les persones es troben al mig del seu projecte de vida laboral. L’aparició de la malaltia pot suposar canvis en l’activitat laboral de les persones. Per això la Fundació disposa de recursos com el Servei d’Orientació Laboral. Els serveis que presta la Fundació ajuden a reduir l’impacte que la malaltia pot tenir en l’àmbit laboral, ja sigui acompanyant la persona que no pot continuar fent la mateixa feina a fer un canvi que li permeti treballar en un altre àmbit o bé adaptant la feina a les circumstàncies noves. A més, es fa un seguiment individualitzat de cada persona i s’ofereixen serveis en funció de les seves necessitats. La Fundació ofereix diversos serveis:
1. Suport emocional en l’entorn laboral
2. Formació gratuïta especialitzada
3. Borsa de treball
4. Club Feina
5. Intermediació amb empreses
 
Suport Emocional en l’entorn laboral. Es dona suport a la persona amb esclerosi múltiple per combatre l’estrès associat a les repercussions que la malaltia pot tenir en l’entorn laboral. Es tracta de dotar la persona amb esclerosi múltiple d’eines que li permetin afrontar la situació sense angoixa i, alhora, potenciar les seves competències.
 
Formació gratuïta especialitzada en tasques administratives, idiomes, ofimàtica i telemàrqueting.
 
Club Feina és un espai on hi ha un especialista que dona suport a la persona en la recerca activa d’ocupació. Al Club Feina s’orienta a l’hora de fer una carta de presentació i es preparen entrevistes, es fa el seguiment i la gestió d’ofertes i tutories individuals.
 
Borsa de Treball que forma part del programa Incorpora, impulsat per l’Obra Social de la Caixa. Aquest programa posa a disposició de totes les entitats que en formen part l’oferta d’empreses per a personal amb discapacitat.
 
Intermediació amb empreses a l’hora de contractar personal. Des de la Fundació s’identifiquen els llocs de treball, es busquen i se seleccionen els perfils més adequats per cobrir-los i es fa un seguiment del treballador o treballadora a l’empresa. Igualment, tramitem les subvencions per a les empreses i les assessorem sobre la normativa de contractació per a les persones amb discapacitat.
 
Centre Especial de Treball femcet és una empresa social promoguda per la Fundació Esclerosi Múltiple i integrada per 80 persones, majoritàriament amb EM o altres discapacitats físiques i/o sensorials. El femcet està especialitzat en tres tipus de serveis: centre d’atenció telefònica, secretaria i manipulats. Tant en el cas de la incorporació a l’empresa ordinària com al femcet es fa un seguiment individualitzat posterior a la inserció laboral i en funció de les característiques de cada persona.
Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!