Prepara’t per a l’estiu amb esclerosi múltiple

L’estiu és, potser, l’època més temuda per a les persones amb esclerosi múltiple i la més desitjada per a la resta del món. Tanmateix, existeixen alguns trucs no només per sobreviure a l’estiu, sinó també per gaudir-lo.

La calor esdevé asfixiant. Dins del cotxe, al carrer, a les estacions de metro… Les temperatures extremes poden intensificar els símptomes de la malaltia. Tanmateix, existeixen maneres de controlar el seu impacte sobre el cos.

No totes les persones amb esclerosi múltiple (EM) són igualment susceptibles a la calor. Per saber en quina mesura afecta, és necessari reconèixer signes com la pèrdua d’energia, la irritabilitat, el mal de cap, les nàusees i la manca de gana, un augment de la memòria borrosa, l’excés de suor o una manca total d’aquest. A continuació, es detalles algunes mesures per preparar-se per a l’estiu i tot el que comporta:

  • Nutrició

La majoria de persones busquen maneres externes de mantenir-se fresques, però aquest és un procés que comença a l’interior. És important mantenir-se hidratat amb líquids freds que facin baixar la temperatura del cos. Portar una nevera al cotxe permet conservar fredes les begudes. Menjar bé és un costum que cal no descuidar a l’estiu. Les amanides, les verdures o les sopes fredes poden preparar-se prèviament. Una mala alimentació contribueix a augmentar la fatiga.

  • Carnet de discapacitat

Amb el carnet de discapacitat, la persona afectada d’EM evita estar massa temps exposada a la calor de l’exterior. Aparcar prop de la porta d’un supermercat permet no haver de carregar amb les bosses de la compra mentre el sol crema el clatell. El fet de sol·licitar el carnet no vol dir rendir-se ni admetre una derrota. Demostra intel·ligència i capacitat d’adaptació.

  • Portar un horari

Realitzar les activitats que exigeixen més esforç físic quan fora fa menys calor permet alleujar la pressió durant la resta del dia.

  • Equipar-se

Els barrets d’ala ampla són un gran complement per a l’estiu: protegeixen del sol i afavoreixen. Alguns no tenen part de dalt i permeten l’absorció de vitamina D. Per fer activitats a l’aire lliure com la jardineria, una bona opció és posar-se un mocador remullat en aigua freda al voltant del coll. Un polvoritzador d’aigua, o fins i tot una piscina, també poden mitigar la calor.

Per evitar sorprendre’s al cotxe divisant com a l’horitzó l’asfalt es desfà, la millor opció és anticipar-se amb aquestes mesures. L’estiu no vol dir haver-se de quedar a casa. Si la persona amb EM para atenció al seu cos, podrà gaudir-ne.

Accés al document original:

It Will Be Here Before You Know It… Read this Summer Prep Guide! http://www.livinglikeyou.com Disponible a: http://www.livinglikeyou.com/en/stories/detail/it-will-be-here-before-you-know-itread-this-summer-prep-guide

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!