Papiroflèxia a les escoles per l’EM

La iniciativa “1 origami, 1 euro” que es porta a terme a les escoles es pot dedicar aquest any a l’esclerosi múltiple

L’origami o papiroflèxia és l’art japonès de plegament del paper.  A Japó, regalar grues de paper s’associa amb el fet de voler desitjar salut, felicitat i prosperitat.

Recollint aquest esperit, la Fundació Mútua General de Catalunya ha creat la iniciativa “1 origami, 1 euro” que es porta a terme a les escoles amb la finalitat de compartir aquest desig solidari amb la societat.

Fundació Mútua General de Catalunya donarà 1€ per cada grua rebuda -fins a un màxim de 50.000€- a tres entitats prèviament seleccionades: La Marató de TV3, Càritas i la Fundació Esclerosi Múltiple.

Què et demanem?

Et demanem que contactis amb l’escola dels teus fills o amb escoles on hi tinguis algun contacte i complicitat perquè se sumin al projecte, se sensibilitzin amb l’esclerosi múltiple i facin les grues per la nostra causa.

Què rep l’escola?

Moltes escoles que s’inscriuen a la iniciativa, ho fan amb motiu del dia de la Pau o per treballar conceptes com la salut. Les escoles que s’inscriuen a la campanya reben sense cost un pack origami perquè els nens i nenes de les edats que l’escola decideix aprenguin a fer una grua de paper i s’impregnin dels valors que hi ha al darrera. Les escoles decideixen si treballen les grues a classe o ho fan els alumnes a casa. Per cada grua que les escoles fan arribar a la Fundació Mútua General de Catalunya, aquesta dona 1€ a l’entitat que hagi triat l’escola.

Què pots fer tu?

Ens ha semblat que és bonic que els nens i nenes facin grues per l’esclerosi múltiple. Ara necessitem escoles de tot Catalunya que s’hi sumin. Ens ajudes? Al botó hi trobaràs més informació i la inscripció per a les escoles.

3 comentaris

 1. Carol Hernández ha dit:

  Bon dia, som una escola de Caldes interessada en el projecte d’origami. Tenim el dubte a l’hora de dir el número de persones que faran l’activitat, ja que seran uns 155 alumnes però no tots aconseguiran fer la grua pq preveiem que algú faltarà alguna sessió, etc. per tant, us referiu al número de grues que podrem enviar o al número d’alumnes que ho intentaran?
  D’altra banda, quan us hauríem d’enviar aquestes grues?

  Gràcies per la magnífica proposta!

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Gràcies pel vostre interès en la campanya! Des de la Mútua ens diuen que no cal que patiu pel número de peticions. El més important és que hi puguin participar tots els/les alumnes que ho vulguin. No feu curt en les unitats i després envieu totes les grues d’origami a qualsevol oficina de la Mútua. Gràcies de nou!

 2. Maria Dolors Dot Paracolls ha dit:

  Bona nit, som un grup de voluntaris de Roda de Ter que treballem en el projecte LECXIT( lectura per a l’èxit educatiu) Per Nadal fem un taller amb els nens i nenes que formen part del Projecte i les seves famílies. Però com que la iniciativa ens ha semblat magnífica ho farem extensius als dos centres de primària del municipi, per tant, ara mateix no podem dir el nombre de participants. Quan hauríem d’entregar les grues?

  Una fantàstica proposta!!!

Comments are closed.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!