Painsomnia, la incapacitat de dormir o descansar a causa del mal al cos

Moltes persones amb EM tenen la fatiga com a símptoma de la malaltia. A més, moltes d’elles intenten dormir per a descansar i recuperar-se del dolor, però els hi és impossible. La painsomnia consisteix precisament en la impossibilitat de dormir, descansar o sentir-se còmode a causa del mal al cos. Afecta moltes persones amb malalties cròniques i pot fer incrementar encara més els efectes de la fatiga.
Estirar-se al llit per intentar descansar no funciona normalment en persones amb aquest tipus de dolor. La sensació és semblant al mal que pateix una persona exposada a un dia dur d’esforç físic. No és possible tancar els ulls i oblidar-se de les molèsties. A més, és una sensació que s’acumularà a la fatiga del dia següent. Per aquelles persones que pateixen fatiga amb normalitat, sembla un cruel càstig el fet de no ser capaces de dormir.
Per a molts, el dolor és com una sensació d’ardor. Altres tenen dolors punxants, entumiment i, fins i tot, una sensació de formigueig. De vegades pot ser una reacció al cos que no fa mal per sí mateixa, però que a poc a poc pot arribar a ser més incòmode. Els espasmes també poden dificultar la facilitat per dormir.
La gent intenta fer tot el que pot per a evitar la painsomnia, encara que cap dels mètodes és absolutament efectiu. Algunes persones utilitzen la medicació per a no sentir dolor o espasmes. Altres confien en la marihuana medicinal o en medicaments amb o sense recepta per dormir. Les possibles conseqüències de la presa d’aquests productes poder ser efectes secundaris no desitjats i una sensació d’atordiment el dia següent. De totes maneres, sempre cal consultar l’equip sanitari abans de començar qualsevol tractament.
Accessos als documents originals:
Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!