Formació ocupacional

Formació i Inserció Laboral

Formació laboral per a persones amb esclerosi múltiple

Moltes persones amb esclerosi múltiple han de reorientar la seva activitat laboral actual, atès que és molt possible que l’evolució de la malaltia forci aquest canvi. Per aquest motiu, la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) organitza cursos que permetin mantenir l’activitat laboral.

La FEM organitza cursos gratuïts de formació en tasques administratives, idiomes, ofimàtica i telemàrqueting. Es tracta de cursos presencials i en línia, d’avaluació continuada i atenció personalitzada a l’alumne. En alguns casos, s’hi inclou la possibilitat de fer pràctiques en empreses o centres especials de treball.

Cursos

Anglès

(de febrer 2018 a Juliol 2018)

La formació d’anglès es realitza a l’acadèmia Abbey Hub. Es tracta d’un curs de 75h amb professors nadius orientat a crear un entorn de confiança i seguretat on l’alumne potenciï el seu nivell de conversa.

Abans d’iniciar el curs d'anglès, es fa una prova oral per garantir al màxim l’aprofitament i la ubicació de cada alumne al grup que més s'adapta a les seves competències (nivell I i II)

Aquesta formació està subvencionada tot i que l’alumne ha de garantir una assistència mínima al curs i ha d’adquirir el llibre (30€), o bé, fer-se soci de la Fundació Esclerosi Múltiple. D'aquesta manera es busca un compromís que permeti que la Fundació continuï  ajudant a les persones més vulnerables que pateixen esclerosi múltiple i/o discapacitat física i sensorial.

 

Més informació

 

Mòduls de Gestió Administrativa 

El curs de gestió administrativa pretén oferir a l’alumne una visió de les diferents àrees d’un departament d’administració perquè tingui els coneixements fonamentals. Aquest any presentem el curs en mòduls independents perquè els participants puguin triar si els volen seguir tots o bé si només volen aprofundir en algun aspecte concret.

 

MÒDUL DE RRHH

Hores: 175

Dates: del 07/05/2018 al 25/06/2018

En aquest mòdul aprendràs a gestionar accions tant de selecció de personal, formació contínua i prevenció de riscos, entre d'altres, com les accions més tècniques i administratives del departament..

 • Selecció i formació
 • Contractació i retribució
 • Processos de l’activitat laboral

 

MÒDUL DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA I ATENCIÓ AL CLIENT

Hores: 100.

Dates: del 26/06/2018 al 23/07/2018

Contingut: Si vols aprendre a tenir una bona comunicació amb els clients, tan presencial, com per telèfon o e-mail,vols conèixer les tècniques d’arxiu i magatzem i tota la part comercial del sector administratiu,  aquest mòdul et permetrà adquirir els coneixements bàsics.

 • Atenció i suport al client
 • Comunicació oral i escrita
 • Sistemes d’ arxiu
 • Organització comercial
 • Control d’ existències del magatzem
 • Liquidació d’ obligacions fiscals derivades de la compravenda
 • Gestió informatitzada de compra/ venda i magatzem

 

MÒDUL D'OFIMÀTICA

Hores: 175

Dates: del 12/09/2018 al 05/11/2018

Contingut: Coneixements de les noves tecnologies i de les eines informàtiques per dur a terme tasques administratives és una competència bàsica. Amb aquest mòdul podràs arribar a un bon nivell per ser competitiu.

 • Sistema operatiu- Windows
 • Internet i correu electrònic
 • Processador de text- Word
 • Full de càlcul- Excel
 • Presentacions de diapositives- Powerpoint

 

MÒDUL DE COMPTABILITAT

Hores: 100

Dates: del 14/11/2018 al 14/12/2018

Aquest mòdul t’aportarà els coneixements bàsics per poder entendre els conceptes comptables i realitzar tasques comptables a través de programes informàtics específics.

 • Patrimoni i metodologia comptable
 • Cicle comptable bàsic
 • Cicle comptable bàsic amb operacions avançades
 • Comptabilització informatitzada

 

Més informació

 

Tallers Ocupacionals

Per millorar l’ocupabilitat de les persones usuàries del servei de formació i inserció laboral es porten a terme tallers. Aquests donen suport a la definició del perfil professional o a la recerca activa de feina.

Autoconeixement. Destinat a detectar les competències professionals de cada persona analitzant les fortaleses i amenaces amb les que es poden trobar a l'hora d'afrontar la recerca de feina. Essent conscients del punt de partida, es podran fixar objectius sobre els quals orientar- se. En aquest sentit es determinaran una sèrie d’accions orientades a assolir la fita.

Role play entrevista. Pretén incidir en la millora en l’execució d’entrevistes tant prenent el rol de candidat com d’entrevistador. Es treballa en un entorn totalment constructiu en el qual la persona pugui rebre feedback. Aquest  retorn facilita la interpretació de l'entrevista a mesura que avança. Aquest taller ajuda a preveure situacions i a trobar recursos per donar a conèixer la millor versió d’un mateix davant de la persona responsable de selecció.

Linkedin. Avui poder comptar amb una bona xarxa de contactes professionals és el primer pas en la recerca de feina orientada a resultats. No obstant, per aconseguir-ho, primer cal elaborar un bon perfil de Linkedin i posicionar-se en el teu sector.

Club Feina: S'organitzen sessions individuals de suport en la realització de CV, cartes de presentació, inscripció al portal de feina FEMjobs, etc.

Voluntariats corporatius formatius: Esporàdicament comptem amb conferències o tallers temàtics, a càrrec d’empreses de diferents sectors o de RRHH que ens donen la seva visió del mercat de treball i comparteixen els seus coneixements en un àmbit professional determinat. Aquestes conferències són de gran ajuda per a les persones que es troben cercant feina o que volen reorientar-se laboralment.

 

Més informació

 

Destaquem

Programa FEM Feina

Programa FEM Feina

Envia una SMS al 28014

Envia una SMS al 28014

Informació, atenció i serveis

Informació, atenció i serveis

Prepara't professionalment

Prepara't professionalment

Joves i esclerosi múltiple

Joves i esclerosi múltiple

Pacient Informat

Pacient Informat

Les campanyes de la FEM

Les campanyes de la FEM

Com col·laborar?

Fer-se soci de la FEM té avantatges

Fer-se soci de la FEM té avantatges

Fes-te soci de la FEM

Fes-te soci de la FEM

Fes una donació

Fes una donació

Fes-te voluntari

Fes-te voluntari

La meva iniciativa

La meva iniciativa

Fes un llegat testamentari

Fes un llegat testamentari

Empreses que col.laboren amb la FEM

Empreses que col.laboren amb la FEM

Deduccions per donacions

Deduccions per donacions