Obren la convocatòria d’ajuts PUA

La prestació per a persones amb discapacitat assumeix una part de la despesa de productes o serveis adquirits per l’autonomia personal

La Generalitat ha obert la convocatòria 2020 de les ajudes PUA per a persones amb discapacitat. Aquesta prestació té per objecte contribuir a les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions destinades a permetre la promoció de l’autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, amb mesures compensatòries. L’objectiu d’aquesta ajuda és millorar la qualitat de vida i fomentar la integració social de les persones amb discapacitat.

Poden accedir a aquestes ajudes les persones que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%. 

Els productes i les actuacions objecte de la prestació estan recollits a la mateixa convocatòria i tenen a veure amb prestacions per a la mobilitat i el transport, així com també amb prestacions per l’autonomia personal i la comunicació.

El termini màxim de presentació de sol·licituds és el 10 de setembre del 2020.

10 comentaris

 1. Salomé ha dit:

  Bon dia, Estic interessada en tenir més informació i a saber si tinc dret a accedir a aquesta ajuda, quina quantia i condicions.

 2. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

  Bon dia Salomé, les PUA inclouen un catàleg d’ajudes tècniques, les quals les persones amb discapacitat poden sol·licitar en el cas de que desitgin accedir a algun dels productes inclosos. No es tracta doncs de cap presetació, sinó d’una ajuda econòmica per a cobrir l’adquisició d’aquests. Per a més informació pots posar-te en contacte amb el nostre Servei d’Acompanyament.

 3. Maite Andres Riau ha dit:

  Bon dia,
  Per a demanar un Scooter amb ajuda de la PUA??

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Hola Maite, el catàleg actual de prestacions no inclou la possibilitat de sol·licitar un scooter.

 4. Anna ha dit:

  Bon dia, el meu cas és adequació del bany de casa, tinc un 69% de minusvalia. També entra dins l’ajut PUA.

  Gràcies

  Anna

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Bon dia Anna, en aquest cas no s’inclourien les obres d’adaptació però si la possibilitat de sol·licitar les ajudes tècniques (baranes, cadira de bany…). Pots consultar el catàleg per a més informació: https://treballiaferssocials.gencat.cat/web/.content/03ambits_tematics/11discapacitat/DEST_columna_dreta/documents/CATALEG_PUA.pdf.

 5. Meritxell ha dit:

  Bon dia
  Em podrieu enviar el cataleg d ajudes tecniques o dir me l enllaç
  Moltes gracies

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Bon dia Meritxell, el catàleg es troba publicat al Departament d’Afers Socials i Famílies i inclou totes les prestacions d’enguany: https://treballiaferssocials.gencat.cat/web/.content/03ambits_tematics/11discapacitat/DEST_columna_dreta/documents/CATALEG_PUA.pdf

 6. Mayte ha dit:

  Bona tarda,
  Jo tinc receptada una cadira de rodes eléctrica i estic esperant resposta de la Seguretat Social,he de fer el tràmit a les ajudes PUA??
  Tambè faré el canvi en breu a plat de dutxa i adaptaré el bany amb ajudes tècniques, he de comprar-les ja per poder demanar l’ajuda??
  Gracies,

 7. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

  Hola Maite, les cadires de rodes funcionen per una altra via i no cal que realitzis cap tràmit extra. Pel que fa a les ajudes tècniques del bany pots consultar el catàleg per comprovar què et pot fer falta: https://treballiaferssocials.gencat.cat/web/.content/03ambits_tematics/11discapacitat/DEST_columna_dreta/documents/CATALEG_PUA.pdf. Un cop sàpigues què necessites pots adquirir-ho i presentar la factura juntament amb la sol·licitud o pel contrari, presentar sol·licitud i pressupost i esperar que la resolució sigui favorable per adquirir-ho.

Comments are closed.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!