Obren la convocatòria d’ajuts PUA

La prestació per a persones amb discapacitat assumeix una part de la despesa de productes o serveis adquirits per l’autonomia personal

La Generalitat ha obert la convocatòria 2020 de les ajudes PUA per a persones amb discapacitat. Aquesta prestació té per objecte contribuir a les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions destinades a permetre la promoció de l’autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, amb mesures compensatòries. L’objectiu d’aquesta ajuda és millorar la qualitat de vida i fomentar la integració social de les persones amb discapacitat.

Poden accedir a aquestes ajudes les persones que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%. 

Els productes i les actuacions objecte de la prestació estan recollits a la mateixa convocatòria i tenen a veure amb prestacions per a la mobilitat i el transport, així com també amb prestacions per l’autonomia personal i la comunicació.

El termini màxim de presentació de sol·licituds és el 10 de setembre del 2020.

12 comentaris

 1. Salomé ha dit:

  Bon dia, Estic interessada en tenir més informació i a saber si tinc dret a accedir a aquesta ajuda, quina quantia i condicions.

 2. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

  Bon dia Salomé, les PUA inclouen un catàleg d’ajudes tècniques, les quals les persones amb discapacitat poden sol·licitar en el cas de que desitgin accedir a algun dels productes inclosos. No es tracta doncs de cap presetació, sinó d’una ajuda econòmica per a cobrir l’adquisició d’aquests. Per a més informació pots posar-te en contacte amb el nostre Servei d’Acompanyament.

 3. Maite Andres Riau ha dit:

  Bon dia,
  Per a demanar un Scooter amb ajuda de la PUA??

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Hola Maite, el catàleg actual de prestacions no inclou la possibilitat de sol·licitar un scooter.

 4. Anna ha dit:

  Bon dia, el meu cas és adequació del bany de casa, tinc un 69% de minusvalia. També entra dins l’ajut PUA.

  Gràcies

  Anna

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Bon dia Anna, en aquest cas no s’inclourien les obres d’adaptació però si la possibilitat de sol·licitar les ajudes tècniques (baranes, cadira de bany…). Pots consultar el catàleg per a més informació: https://treballiaferssocials.gencat.cat/web/.content/03ambits_tematics/11discapacitat/DEST_columna_dreta/documents/CATALEG_PUA.pdf.

 5. Meritxell ha dit:

  Bon dia
  Em podrieu enviar el cataleg d ajudes tecniques o dir me l enllaç
  Moltes gracies

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Bon dia Meritxell, el catàleg es troba publicat al Departament d’Afers Socials i Famílies i inclou totes les prestacions d’enguany: https://treballiaferssocials.gencat.cat/web/.content/03ambits_tematics/11discapacitat/DEST_columna_dreta/documents/CATALEG_PUA.pdf

 6. Mayte ha dit:

  Bona tarda,
  Jo tinc receptada una cadira de rodes eléctrica i estic esperant resposta de la Seguretat Social,he de fer el tràmit a les ajudes PUA??
  Tambè faré el canvi en breu a plat de dutxa i adaptaré el bany amb ajudes tècniques, he de comprar-les ja per poder demanar l’ajuda??
  Gracies,

 7. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

  Hola Maite, les cadires de rodes funcionen per una altra via i no cal que realitzis cap tràmit extra. Pel que fa a les ajudes tècniques del bany pots consultar el catàleg per comprovar què et pot fer falta: https://treballiaferssocials.gencat.cat/web/.content/03ambits_tematics/11discapacitat/DEST_columna_dreta/documents/CATALEG_PUA.pdf. Un cop sàpigues què necessites pots adquirir-ho i presentar la factura juntament amb la sol·licitud o pel contrari, presentar sol·licitud i pressupost i esperar que la resolució sigui favorable per adquirir-ho.

 8. Carme Ribas Riambau ha dit:

  Bona tarda, La meva sogra té un grau tres de dependència i va en cadira de rodes. Vivim en una casa i hi ha un tram recte d’escala de 16 graons fins arribar al pis. Ja no la podem baixar a pes i necessitem posar una plataforma que pugi i baixi la cadira. Podem demanar una ajuda?

  1. Fundació Esclerosis Múltiple ha dit:

   Hola Carme,

   la plataforma salvaescales és un dels productes de suport a la mobilitat que, de forma habitual, poden ser subvencionats a través del Programa d’Ajuts a Persones amb Discapacitat de la Generalitat(conegut com “Ajudes PUA”). Un dels requisits per accedir-hi és disposar del certificat de discapacitat amb un grau mínim del 33%, entre altres condicions especifiques que s’estableixen en la normativa.
   Es tracta d’una convocatòria anual i aquest 2021 encara no s’ha publicat. Des de la FEM informarem quan s’obri el termini per presentar les sol·licituds.

   Salutacions,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd