Oberta la convocatòria d’ajudes PUA per aquest any

Les PUA són ajudes per a les persones que  tenen reconegut un  grau de discapacitat igual  o superior al 33%

Finalment ha sortit la convocatòria de les ajudes PUA, que normalment es feia pública a les portes de l’estiu i que moltes persones amb esclerosi múltiple esperaven. Aquestes ajudes són per a persones que tinguin reconegut un  grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Les PUA són uns ajuts de la Generalitat que contribueixen a les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions de la llar o el cotxe. Aquests ajuts es destinen a promoure l’autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial amb mesures compensatòries per millorar-ne la qualitat de vida i fomentar-ne la integració social. Així es poden destinar a la compra de productes com ara cadires per pujar i baixar escales, rampes  manuals portàtils o automatisme de portes, entre d’altres.

El percentatge de l’import màxim de la prestació s’establirà en funció dels ingressos econòmics de la persona amb discapacitat, així com de les seves condicions socials.

El termini per fer la sol·licitud s’ha escurçat respecte a altres convocatòries i en aquesta ocasió és d’un mes des de la seva publicació al DOC, per tant, finalitza el 21 d’octubre.

2 comentaris

 1. Anna ha dit:

  Bones,

  No entenc el funcionament. Primer nosaltres comprem, paguem i després ens ho abonen, o en aquest període és quan podem adquirir aquests productes o actuacions de la llar o el cotxe?
  Tenint un 65% de discapacitat i la mobilitat reconeguda, cal a més que sigui preescrit per algú, o simplement que nosaltres ho necessitem? Gràcies.

 2. Fundació Esclerosis Múltiple ha dit:

  Hola Anna,

  En principi, es pot presentar tant factura i rebut com un pressupost, sempre i quan sigui corresponent al 2021. Per tant, no cal haver realitzat la compra en el moment de presentar la sol·licitud tot i que és imprescindible que la despesa sí que es realitzi durant aquest any.

  El requisit general és disposar del certificat de discapacitat. Si la persona ho creu convenient, pot adjuntar un informe mèdic, tot i que per a la majoria de productes no és necessari.

  Cal llegir molt bé a la sol·licitud la documentació que s’ha de presentar donat que aquesta varia en funció del tipus de producte per al que es demani la prestació.

  Un altre aspecte que cal tenir en compte és que la prestació consisteix en un percentatge del cost de l’adquisició i que aquest percentatge estarà determinat pels ingressos econòmics de la persona amb discapacitat i també les seves condicions socials. Les prestacions s’atorguen fins arribar al límit del pressupost assignat per l’administració. És a dir, que la justificació del compliment dels requisits establerts no garanteix la concessió de la prestació.

  Per qualsevol altre aclariment o qüestió, pots contactar amb la Fundació i la Treballadora Social de referència a la teva zona resoldrà els teus dubtes i et facilitarà el suport que necessitis.

  Salutacions,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd