Noves tecnologies per millorar el diagnòstic de l’EM

La farmacèutica Novartis i la multinacional Microsoft han unit esforços per millorar el diagnòstic de l’esclerosi múltiple (EM) amb la creació d’un sistema anomenat Assess MS.

Es tracta d’una eina encara en fase de desenvolupament que mesura els moviments dels pacients per tal de quantificar la progressió de l’EM. Actualment, és el metge qui fa l’avaluació dels símptomes en base a l’escala de discapacitat Kurtzke, per tant, la valoració és subjectiva i amb possibilitat d’errors.
L’EM és una malaltia del sistema nerviós central que es manifesta freqüentment a través de símptomes motors. Per tal de determinar la progressió de la malaltia i l’efecte del tractament, els pacients han de fer moviments com tocar-se el nas o asseure’s amb els braços estesos que el metge avalua. Les investigacions mostren que, en ocasions, diversos metges han puntuat el mateix pacient de manera diferent i un mateix metge ha atorgat puntuacions diferents al mateix moviment veient-lo en dues ocasions. Utilitzant la tecnologia Kinect, Assess MS és un sistema de registre i d’anàlisi del moviment per automatitzar la classificació de la disfunció motora en les persones afectades. L’objectiu és aportar exactitud al diagnòstic i permetre els metges triar el tractament més adequat.
Aquest projecte no pretén substituir els metges, sinó oferir-los-hi informació més precisa per poder fer el diagnòstic. Novartis i Microsoft han fet una prova de concepte, però el sistema ha de ser provat amb pacients.Accés al document original:
Microsoft, Novartis partner for Kinect-based multiple sclerosis assessment tool http://mobihealthnews.com/content/microsoft-novartis-partner-kinect-based-multiple-sclerosis-assessment-tool

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!