Nou tractament per a l’EM

L’Agència Europea del Medicament (EMA) ha concedit una llicència per a siponimod (de marca Mayzent) per tractar adults amb EM secundària progressiva amb malaltia activa.

Amb el vistiplau de l’agència europea, el siponimod (Mayzent) es converteix en el primer i únic tractament oral a Europa específicament per a persones amb esclerosi múltiple secundària progressiva amb malaltia activa. L’aprovació europea, però, no significa que el medicament es pugui trobar ja als nostres hospitals. A partir d’ara les autoritats sanitàries espanyoles hauran de decidir si ofereix prou garanties.

L’aprovació europea del fàrmac es basa en l’assaig en fase III EXPAND, l’estudi clínic aleatori més gran de persones amb EM progressiva secundària. Aquest assaig va demostrar que prendre siponimod reduïa significativament el risc de progressió de l’esclerosi múltiple, incloent incapacitats físiques i efectes cognitius. Tot i això, el medicament no és apte per a totes les persones amb aquest tipus d’esclerosi múltiple secundària progressiva sinó només per a les persones que han patit recaigudes o tenen activitat inflamatòria.

El siponimod és un tractament oral i es pren una tauleta diària. Actua impedint que les cèl·lules immnunes entrin al cervell o a la medul·la espinal on podrien causar danys. S’estima que un percentatge molt elevat de persones amb esclerosi múltiple remitent-recurrent acaben desenvolupant el tipus d’EM secundària progressiva, que afecta a un 25% de les persones amb esclerosi múltiple. Fins ara, aquest tipus d’esclerosi múltiple no tenia tractaments prou segurs i eficaços per retardar la progressió de la malaltia, cosa que a partir d’ara el siponimod pot canviar.

 

 

5 comentaris

 1. Albert sanchez ha dit:

  Esperen que I que arribi aviat a las farmacias

 2. Martha Gissel Ferreira Devia ha dit:

  Hola Buenas noches, Quisiera saber ma’s information sobre el produccto

 3. Mayte ha dit:

  Quiero probar.

 4. José Carlos Alves Ferreira ha dit:

  Me gustaría cuando estuviera este medicamento disponible probarlo porque tengo EM Segundaria progresiva

 5. Mireya ha dit:

  Me gustaria probar y l precio tiene

Comments are closed.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!