Nou local de la FEM a les comarques gironines

El nou local de la FEM  a les comarques gironines, situat a Salt, oferirà suport a les persones amb esclerosi múltiple i les seves famílies

Noves dependències de la FEM a Salt
Noves dependències de la FEM a comarques de Girona

La FEM estrena local a Salt. El nou espai oferirà suport a les persones amb esclerosi múltiple i les seves famílies a les comarques gironines. Les noves instal·lacions estan situades a prop de l’Hospital Santa Caterina. Des d’aquí, la FEM inicia un nou projecte, que ha de complementar els serveis ja existents.

Punt de trobada de l’EM

El nou local de la FEM ha de ser un punt de trobada. Des de les noves instal·lacions, la treballadora social de la FEM a Girona oferirà informació sobre els recursos existents, ajuts, així com en assessorament, legal, laboral i de formació. També farà l’acompanyament necessari per a l’empoderament de la persona amb EM. L’objectiu és potenciar també la seva capacitat de decisió.  Igualment, farà de nexe entre els diferents serveis de les comarques gironines. 

L’espai de Salt farà possible l’organització de tallers, formació i activitats per a la millora del benestar, com ara ioga, marxa nòrdica o pilates. Des de Salt, també es coordinaran les activitats de sensibilització de l’EM de tota la zona de Girona. 

Un estudi liderat per la FEM evidencia la necessitat d’un centre d’atenció integral

El nou espai neix arran de l’estudi que la Fundació Esclerosi Múltiple va posar en marxa l’any 2019. Aquest estudi es va fer per detectar les necessitats sociosanitàries i les demandes de les persones amb esclerosi múltiple i el seu entorn familiar. A més, pretenia oferir uns serveis més adequats per millorar la seva qualitat de vida.

A conseqüència de l’estudi, es va posar de manifest que les necessitats són més latents en el període en què les persones que viuen amb esclerosi múltiple finalitzen el seu període de neurorehabilitació a l’Institut d’Assistència Sanitària. Concretament, és l’etapa en què les persones amb EM i el seu entorn familiar es troben sense recursos que donin resposta a les diferents necessitats en l’àmbit del manteniment físic, emocional i en l’autocura.

D’altra banda, pel que fa a les famílies, les principals necessitats detectades són la formació i suport especialment en moments crítics com el diagnòstic i el període de transició cap a noves etapes de l’EM. En aquest sentit, els familiars reclamen assessorament sobre ajudes, temes legals i fiscals, i llei de dependència així com una formació específica de cures.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!