Musicoteràpia a Lleida

La Fundació Orfeó Lleidatà iniciarà al gener un programa de musicoteràpia adreçada a persones amb esclerosi múltiple

 

Música per l'esclerosi múltiple

El Centre Neurorehabilitador de la Fundació Esclerosi Múltiple a Lleida i la Fundació Orfeó Lleidatà han signat un conveni pel qual les persones amb esclerosi múltiple gaudiran d’un programa de musicoteràpia innovador i específic.

Estudis recents sobre els efectes de la musicoteràpia demostren que aquesta teràpia activa  grans àrees cerebrals implicades en processos d’atenció, funcions executives, memòria i aprenentatge, produint canvis positius en el benestar psicosocial i  emocional de les persones amb esclerosi múltiple.

Amb les sessions de musicoteràpia les persones del Centre Neurorehabilitador de la Fundació a Lleida gaudiran d’un tractament que millora l’adaptació a l’entorn, produint una sensació de calma i benestar, i contribuint directament a millorar la seva qualitat de vida.

La Fundació Orfeó Lleidatà va celebrar el passat divendres 13 de desembre el seu tradicional Concert de Nadal a l’Auditori Enric Granados de Lleida, al qual hi va participar la Fundació Esclerosi Múltiple com a entitat convidada. L’entrada al concert va ser a benefici dels projectes socials que impulsa l’entitat sota el nom d’ENLLAÇ, una línia d’activitats que tenen la música com a eina d’inclusió.

Ambdues entitats també col·laboren al nou cicle ENJAZZ, jam sessions a espais singulars i amb un marcat accent social, que pretén apropar la música a nous públics i especialment, als col·lectius més vulnerables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd