El “Mou-te per l’Esclerosi Múltiple” bat un nou rècord d’inscripció amb 2.100 participants

Els fons recaptats es destinaran a serveis de neurorehabilitació per aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple, així com a la recerca científica d’aquesta malaltia

Sortida de la cursa de 5 i 10 km al Mou-te per l'esclerosi múltiple

Un total de 2.100 persones han participat en la cursa solidària més antiga de Catalunya, el Mou-te per l’Esclerosi Múltiple  que, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple, ha batut un nou rècord d’inscripció. 1.635 persones han assistit de forma presencial des del Circuit de Barcelona-Catalunya i 465 ho han fet de forma virtual. La iniciativa pretén conscienciar a la població sobre una malaltia neurològica autoimmune que afecta actualment 9.000 persones a Catalunya.

Enguany, la 22ª edició ha estat apadrinada per l’actor, escriptor, músic i humorista català, Bruno Oro, però també ha comptat  amb el suport d’altres rostres coneguts, com Espartac Peran, Carol Rovira, Òscar Dalmau, Xavier Pérez Esquerdo i Pep Plaza.

 

Un “Mou-te” que torna a la normalitat

Després de la celebració de l’any passat en format virtual a causa de la pandèmia, l’esport i la solidaritat han estat els protagonistes d’aquesta jornada festiva. Així mateix, la cursa ha mantingut la modalitat virtual, per tal de permetre la participació des de la seva localitat de les persones que viuen lluny del Circuit, amb una aplicació que els ha controlat el temps. 

Rosa Masriera, directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, ha celebrat que es pugui reprendre la cursa: “En teníem moltes ganes i estem molt contents de tornar a ser-hi. Un any més, agraïm el suport de participants, amics, familiars per acompanyar amb la il·lusió i l’escalfor de sempre a les persones amb esclerosi múltiple”.  

Els fons recaptats es destinaran als diferents programes de suport que la FEM porta a terme amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosis múltiple, com els serveis de neurorehabilitació per aturar l’impacte de la malaltia, així com la recerca científica. 

“Des de la Fundació tenim encara molts reptes, però gràcies a la col·laboració ciutadana en campanyes de sensibilització com el “Mou-te” podem continuar oferint suport psicològic, laboral i de rehabilitació a les persones amb esclerosis múltiple”, ha destacat Rosa Masriera.

La nena més petita que ha participat al Mou-te per l'esclerosi múltiple té 4 mesos i es diu Maria
Cursa de bicis al Mou-te per l'esclerosi múltiple

Una jornada festiva per a tota la família

La jornada ha començat a les 9 h amb la cursa de bicicletes de 20 km i 5 km popular, i la milla (1.609 m), seguida de la cursa atlètica de 5 km i 10 km, patins 10 km, i la milla i la cursa mini de 200 metres.

A la cursa de 10 km, el guanyador en la categoria masculina has estat Ivan Limia Boo, amb un temps de 31 minuts i 7 segons, i en la categoria femenina, la més ràpida ha estat Carme Ballesteros Rosa, amb 41 minuts i 8 segons.

Pel que fa a la cursa de 5 km, el primer a arribar ha sigut Eloi Cabezas Garcia, que ha fet el recorregut en 15 minuts i 25 segons i, en la categoria de dones, la guanyadora ha estat Mireia Massons Comanges, amb un temps de 20 minuts i 5 segons.

Tot seguit, ha tingut lloc la cursa elèctrica, en la que els participants han pogut escollir entre la bici o el patinet elèctric per completar els 5 km de recorregut pel Circuit. Per finalitzar, el Mou-te ha acabat amb la Milla Fundació Esclerosi Múltiple, la cursa més emotiva en la qual participen moltes persones amb EM caminant o corrent els 1.609 metres, com la Silvia Hurtado, qui ha corregut amb cadira de rodes juntament amb la seva família.

Al Mou-te també hi ha participat l’Eric Domingo, Rècord Guinness empenyent la cadira de rodes de la seva mare Sílvia Roldan -que té esclerosi múltiple- a la Zurich Marató de Barcelona 2021. Abans de córrer els 10 km del Mou-te, l’Eric ha tingut unes paraules “Avui és un dia molt especial, ja que, a més, la cursa coincideix amb el dia de la mare, i no hi ha res millor que gaudir-ho corrent amb ella”.

Al llarg del matí, els participants han pogut fruit d’activitats lúdiques per a les famílies, com ara el circuit de patinets elèctrics, inflables i diferents tallers infantils. Bicicletes, karts i un escenari en el qual s’impartien classes de zumba, body combat i altres modalitats per amenitzar la jornada. Alhora, també han fruït de diferents propostes gastronòmiques amb servei de foodtrucks.

La cursa solidària Mou-te per l’esclerosi múltiple està organitzada per la Fundació, i compta amb el suport tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme, el Circuit de Barcelona-Catalunya, la Federació Catalana d’Atletisme, la Federació Catalana de Patinatge i el Diari Sport.

Una patinadora guanya l’Iphone

Maria Martín González, de Begues, que es va apuntar a la cursa virtual de 5 km en patins, és la guanyadora del sorteig de l’Iphone entre tots els inscrits Prèmium. Des de l’organització felicitem la guanyadora i agraïm a tots els participants Prèmium la seva participació. 

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!