Mites i veritats sobre l’esclerosi múltiple

No hi ha tractaments efectius per a l’esclerosi múltiple, és segur acabar en una cadira de rodes… Segueixen existint molts falsos mites sobre l’EM que poden distorsionar la idea de la malaltia.

L’esclerosi múltiple, avui dia, continua sent una malaltia desconeguda per a gran part de la població. Aquesta manca d’informació porta a la concepció de molts mites i idees errònies que poden distorsionar com és realment conviure amb l’EM, tant en persones acabades de diagnosticar com per a la població general.

La informació és poder, i desmuntar les falses concepcions sobre l’esclerosi múltiple ajuda les persones diagnosticades a tenir més qualitat de vida. En aquesta infografia mostrem alguns mites comuns sobre l’EM per ajudar a trencar el desconeixement sobre la malaltia.

[Transcripció]

“No hi ha tractaments efectius per a l’EM”

Encara que actualment no hi ha cura per a l’EM, hi ha tractaments efectius per a la malaltia i per combatre els seus símptomes.

“No hauries de tenir fills si tens EM”

La investigació mèdica demostra que les persones amb EM tenen fills sans. L’embaràs i el part no empitjoren l’EM.

“Tenir un brot significa que la medicació ja no és efectiva”

Actualment cap tractament no és 100% efectiu. La majoria de persones amb EM tenen brots al llarg de la malaltia i no tots són greus.

“Tothom amb EM acaba en una cadira de rodes”

Amb el temps algunes persones poden necessitar ajudes com a bastons per caminar, però afirmar que totes les persones amb EM faran servir cadira de rodes és fals.

“L’EM és una malaltia terminal”

L’esperança de vida d’una persona amb EM és gairebé tan llarga com la resta de la població i la majoria de morts són per complicacions que també són les principals causes de mort en persones sense EM.

“Els símptomes de l’EM són només físics”

Més de la meitat de persones amb EM tenen alteracions cognitives que afecten la memòria, comunicació, atenció o capacitat de concentració

“L’EM és contagiosa”

Les causes exactes de l’EM no es coneixen, però es creu que és deguda a una combinació de factors genètics i ambientals, així com a l’impacte de determinats estils de vida.

“L’EM és igual per a tots”

La progressió i els símptomes varien d’una persona a una altra. Hi ha una àmplia gamma de símptomes i tant la malaltia com la seva evolució poden ser molt diferents en cada cas.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!