Minu Rovirosa: ‘Amb l’EM es pot fer vida normal i, a la vegada, assolir metes singulars’

Amb 30 anys, Minu Rovirosa va ser diagnosticat d’esclerosi múltiple. Als 46, el sabadellenc ha completat dotze maratons en un any. Aquesta carrera esportiva i vital té una bona causa: a través del projecte El Meu Gra de Sorra, ha aconseguit recaptar fons per a la Fundació Esclerosi Múltiple. Rovirosa explica la seva experiència en un vídeo de La Vanguardia.

Abans de rebre el diagnòstic definitiu, Minu Rovirosa va passar un any molt dolent i fosc. Els símptomes de la malaltia li van afectar laboralment, ja que no podia conduir, i la seva visió no era bona. No obstant això, aquesta situació li va servir per apreciar altres aspectes de la vida i, a poc a poc, es va anar recuperant. “Sóc optimista de caràcter, tot i que l’esclerosi múltiple, m’ha ajudat a ser-ho més”, assegura. Segons Minu, malgrat la malaltia ha pogut fer vida normal i fins i tot s’ha marcat reptes: “he aconseguit fites que no pensava que faria mai, fins i tot abans de ser diagnosticat”. Un d’aquests reptes ha estat el de córrer dotze maratons en un any.
Es va iniciar en el món del running gràcies al seu cunyat, i s’hi ha aficionat fins al punt que el 2012 va fer més de 3.000 quilòmetres. Lanzarote, Sevilla, Madrid o la Marató dels Monegres, de 48 quilòmetres, han estat algunes parades en la cursa de fons de Minu Rovirosa.
Tot l’esforç del passat any, difós a través del web El Meu Gra de Sorra, s’ha traduït en 1.780 euros per a la Fundació Esclerosi Múltiple: “és una petita ajuda per a aquestes fundacions, que crec que avui fa falta, en una època de tantes retallades i crisi”. “De vegades penso: per què ho faig? Però és després, quan arribes a la meta, la satisfacció és més gran que el sofriment, i ho acabes valorant més”, reflexiona Minu Rovirosa, “sóc conscient que quan el cos necessiti una aturada, frenaré”. En un futur li agradaria córrer la marató de Chicago o la de Londres, tot i que aquest 2013 s’ho prendrà amb tranquil·litat, acabant les curses amb el seu fill Marc, de 10 anys: “la meva família sempre m’ha donat suport, i a tots ells els estic molt agraït”. “No sóc un superhome ni molt menys, sóc una persona d’allò més normal. Però m’agradaria animar a tota la gent que pugui a que practiqui esport i corri. Tot i que després es pateix, és molt agraït”, diu Rovirosa en un missatge carregat d’optimisme per a les persones amb EM.

Font d’informació

Sancho, J. Minu Rovirosa: “La esclerosis múltiple me ha ayudado a ser más optimista”. La Vanguardia, 25 de enero de 2013 [accés: 6 de febrer de 2013]. Disponible a: www.lavanguardia.com
Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!