Més de 8.500 persones amb risc d’exclusió van trobar feina l’any passat amb el programa Incorpora

Les insercions laborals han augmentat un 3,36% durant l’últim any

El programa d’intermediació laboral, Incorpora de la Fundacio “la Caixa”, que a Barcelona integra més de 100 entitats entre les quals la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), va atendre l’any passat  20.415 persones. D’aquestes, 10.906 eren dones i 9.509 homes. Aquest programa, que atén persones amb risc d’exclusió social, treballa per oferir un acompanyament individual en un procés d’empoderament i definició del projecte professional. En aquest marc, Incorpora va oferir tallers per treballar competències i habilitats, diferents formacions enfocades a la reorientació en funció de les necessitats detectades, acompanyament emocional, recursos per a la seva cerca activa d’ocupació, promoció del seu propi projecte professional i, sobretot, escolta activa en tot moment.

Després d’hores de dedicació per part de professionals de les entitats socials, i gràcies a l’esforç de totes les persones inscrites al programa, l’any passat es van reincorporar al mercat laboral un total de 8.699 persones.  Això va ser possible perquè empreses sensibilitzades amb la inclusió i la igualtat d’oportunitats van compartir 9.313 ofertes laborals. Aquestes xifres suposen un 3,36% d’increment d’insercions.

Per aconseguir la reinserció laboral de 8.699 persones van ser necessàries 4.098 visites a empreses del mercat català. Un total de 2.795 empreses van acabar reforçant la seva inclusió de la diversitat en les seves plantilles i incorporant persones del programa.

La Fundació Esclerosi Múltiple que participa en aquest programa ha inserit laboralment 265 persones amb esclerosi múltiple i/o discapacitat física en els últims 5 anys. A més, també dins el programa Incorpora, la FEM ha atès 1.287 persones i n’ha format 296 en el mateix període.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!