Marta Cortada

"Amb tossuderia i fisioteràpia vaig deixar les crosses"

La Marta de 38 anys fa dos anys anava en crosses i gràcies a la neurorehabilitació ara camina i fins i tot fa marxa nòrdica.

Marta Cortada
La Marta Cortada fa neurorehabilitació al Centre Neurorehabilitador de Lleida i n’és una ferma defensora perquè diu que s’hi sent com a casa. A ella la fisioteràpia li ha anat molt bé. Per l’equilibri, la fisioteràpia m’ha anat bestial perquè fa dos anys jo anava amb crosses i amb tossuderia i fisioteràpia les vaig deixar“.
 
La Marta no només ha deixat les crosses sinó que a més a més ara fa marxa nòrdica, una de les activitats que també es fan al centre de la Fundació Esclerosi Múltiple a Lleida. La seva clau és mantenir-se activa i no parar de moure’s perquè al marge de caminar molt també balla. I això malgrat la fatiga, que és un dels símptomes que té com bona part de les persones amb EM.
 
Des que fa neurorehabilitació ha millorat en tots els sentits tant físic com psicològic. “És més el que ve al darrere de la malaltia que no pas la pròpia malaltia en si. No poder treballar, no portar la vida que duia abans, el corre corre de la vida”. 

“En aquesta malaltia quan menys et mous menys et vols moure i el que has de fer és mantenir-te actiu”