Maria Teresa Anguix: ‘La meva tasca consisteix en què el pacient se senti acompanyat al llarg del procés de la malaltia’
La unitat d’esclerosi múltiple del servei de neurologia de l’Hospital de Bellvitge es va constituir fa més de 15 anys. Amb més de 1.000 pacients tractats anualment, des de fa un any treballa de forma coordinada amb professionals experts en EM a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, al de Viladecans i al Consorci Sanitari del Garraf, amb l’objectiu d’oferir assistència personalitzada i de qualitat, el més a prop possible del domicili del pacient. Aquests centres comparteixen informació clínica, consensuen tractaments i tenen accés als últims avenços en el tractament de la malaltia. Maria Teresa Anguix, infermera especialitzada en EM, és la Infermera Gestora de Procés de la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital de Bellvitge.
Quina és la seva tasca?
Sóc la persona que fa de nexe d’unió entre pacients (i les seves famílies) i l’equip assistencial i, també, entre els diferents professionals que tracten el pacient al llarg de la malaltia. La meva tasca consisteix en què el pacient se senti acompanyat al llarg de tot el procés, que sàpiga que, des del principi, hi ha una persona que facilita la resolució de les necessitats sanitàries. Si pot, aquesta persona li resoldrà els problemes. Si no, li indicarà on ha d’anar. Nosaltres no podem resoldre tots els problemes i casos, però sí podem guiar al pacient. Aquesta ha estat la nostra feina aquest any.Què vol dir tot això?
Les persones amb EM tenen una sèrie de necessitats que han de ser tractades de manera multidisciplinar.Depenent del moment en què el pacient es trobi, necessitarà més la intervenció d’uns professionals que d’altres. La meva feina és coordinar les diferents intervencions i dispositius assistencials i, molt important, afavorir la continuïtat assistencial. Aquest primer any, una part important de la feina ha estat conèixer els agents i recursos existents en el territori (que els pacients poden requerir) i coordinar-nos amb tots ells.Això vol dir conèixer les atencions primària, especialitzada i sociosanitària, i les associacions de pacients. Treballem per als pacients amb els pacients. Col·laborar i ajudar-nos mútuament suposa el benefici final del pacient.
Heu d'iniciar la sessió per comentar.
Tens un compte? Inicia la sessió ara!
Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!