Marató confinada des de casa

El gironí Xevi Avellana correrá els 42 quilòmetres al seu pis per l’esclerosi múltiple

Xevi Avellana fa una marató confinada

Xevi Avellana és president del Club Atletisme Girona i un maratonià nat. A la seva carrera dilatada ja ha superat les cent maratons i el confinament no ha impedit que continuï corrent bàsicament pel pàrquing de casa seva. Dijous farà una marató confinada per l’esclerosi múltiple.

La marató la farà al pis de Girona on viu, un tercer amb quatre domicilis. Es repetirà la imatge que tant hem vist aquests dies de recórrer els passadissos i les escales, entrant i sortint de les habitacions. En Xevi ho té tot comptat.  “Anar i tornar són quinze metres i em sortien 50 o 60 metres. I sortint dos metres davant l’ascensor, hi tinc el 3r 1a, que és un llogater nostre que va marxar al febrer. I em vaig il·luminar: deixaré les dues portes obertes i he calculat que entre els dos pisos em surten 100 o 110 metres de circuit”, ha explicat. A més, ho té tot previst: deixarà l’avituallament al menjador i també la música que l’animarà.

La marató confinada es farà el dijous 30 d’abril i començarà a tres quarts de nou del matí. En Xevi Avellana calcula que atès que dins el pis no es pot córrer com a l’exterior amb 5 hores o màxim 5 hores i mitja pot haver acabat. Aquí la fita no és fer marca sinó ajudar a les persones amb esclerosi múltiple. L’objectiu econòmic que s’ha marcat és recaptar 420 euros, 10 euros per quilòmetre. I per què la Fundació Esclerosi Múltiple? Perquè creu que el covid-19 deixa sense finançament les fundacions com la de l’esclerosi múltiple. Gràcies Xevi! L’ajudem?

 

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!