Serveis de Neurorehabilitació

Serveis de Neurorehabilitació Fundació Esclerosi Múltiple

La neurorehabilitació és un  tractament multidisciplinar i coordinat que s’aplica de forma personalitzada amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida treballant les funcions motores i cognitives. La neurorehabilitació, que persegueix una recuperació neurològica i funcional del pacient, té la finalitat d’alentir el desenvolupament de la discapacitat. Si el neuròleg ho veu convenient pot anar acompanyada de tractament farmacològic.

La Fundació Esclerosi Múltiple disposa d'Hospitals de Dia a Lleida i Reus i d'una Unitat de Neurorehabilitació situada dins el Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat). Aquests centres ofereixen un servei de neurorehabilitació especialitzat diürn. Es tracta d’un servei d’atenció sociosanitària en el qual intervenen diferents especialistes amb l’objectiu d’aconseguir una recuperació neurològica i funcional del pacient i millorar així la seva qualitat de vida.  Aquesta atenció es fa des d’un punt de vista integral i es té en compte la part física, psicològica i social del pacient.

Des dels centres de neurorehabilitació de la FEM es treballa al servei de la persona afectada dissenyant un pla individualitzat de treball per a cada pacient. Un equip de professionals format per neuròlegs, treballadors socials psicòlegs, neuropsicòlegs, logopedes, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, auxiliars de clínica i infermeres intervé en el procés rehabilitador i proposa un programa de treball adequats a les necessitats de la persona. Les estratègies i objectius variaran en funció de l’estadi de la malaltia del pacient.

Qui pot fer neurorehabilitació als centres de la FEM?

Poden fer neurorehabilitació als Hospitals de Dia de la FEM les persones diagnosticades d’esclerosi múltiple o altres malalties neurològiques discapacitants progressives amb algun tipus de restricció o limitació funcional.

Com accedir als serveis de neurorehabilitació de la FEM?

Les persones que assisteixen als nostres hospitals venen derivades dels serveis de neurologia dels hospitals d’aguts, de centres d’atenció primària o d’altres recursos sanitaris. Per a més informació, des dels nostres centres s’informa sobre les condicions d’accés i la documentació necessària per fer una primera visita d’avaluació.

Metodologia 

El servei de neurorehabilitació està concertat pel departament de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, que assumeix una part del servei, mentre que una altra part es finança gràcies als fons aportats per la FEM provinents de campanyes i socis. Quan un pacient s’adreça a un dels nostres centres, s’efectua una primera visita després de la qual un equip multidisciplinar decideix si és adequat l’ingrés del pacient. Aquest mateix equip decidirà conjuntament amb el pacient els objectius a assolir i el treball que haurà de realitzar per millorar la qualitat de vida. La neurorehabilitació té una durada que pot oscil·lar entre 4 i 8 mesos durant la qual se segueix una recuperació basada en els exercicis de treball acordats amb el pacient i/o família fixats inicialment. Passat aquest període s’avalua el compliment d’objectius i estat del pacient i se li dóna l’alta si ha assolit els objectius.

Neurorehabilitació

Serveis de Neurorehabilitació
Els serveis de Neurorehabilitació de la Fundació Esclerosi Múltiple estan situats a Reus, Barcelona i Lleida on existeixen hospitals de dia especialitzats en la recuperació neurològica de l'esclerosi múltiple
Centres de neurorehabilitació d'esclerosi múltiple
On puc fer neurorehabilitació? Centres a Barcelona, Lleida i Reus

Destaquem

Programa FEM Feina

Programa FEM Feina

Envia una SMS al 28014

Envia una SMS al 28014

Informació, atenció i serveis

Informació, atenció i serveis

Prepara't professionalment

Prepara't professionalment

Joves i esclerosi múltiple

Joves i esclerosi múltiple

Pacient Informat

Pacient Informat

Les campanyes de la FEM

Les campanyes de la FEM

Com col·laborar?

Fer-se soci de la FEM té avantatges

Fer-se soci de la FEM té avantatges

Fes-te soci de la FEM

Fes-te soci de la FEM

Fes una donació

Fes una donació

Fes-te voluntari

Fes-te voluntari

La meva iniciativa

La meva iniciativa

Fes un llegat testamentari

Fes un llegat testamentari

Empreses que col.laboren amb la FEM

Empreses que col.laboren amb la FEM

Deduccions per donacions

Deduccions per donacions