Més de 100.000 persones es mullen per l’Esclerosi Múltiple

Mulla't per l'esclerosi múltiple dins la piscina

Mulla't per l'esclerosi múltiple dins la piscina

Més de 100.000 persones s’han sumat a la celebració de la 24ª edició del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, el segon acte solidari més multitudinari de Catalunya. La iniciativa, impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) a més de 625 piscines, té com a finalitat lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta a més de 7.000 persones a Catalunya. 

En total s’han aconseguit recaptar 300.000 euros bruts, una quantitat que la Fundació destinarà enguany al foment de la inserció laboral a través del seu programa FEM Feina. Gairebé la meitat de les persones amb esclerosi múltiple deixa la feina 3 anys després del diagnòstic, un percentatge que s’eleva fins el 70% 10 anys després de ser diagnosticats i que es podria reduir considerablement aplicant petits canvis als llocs de treball.

Enguany l’acte central ha tingut lloc a la piscina de Can Caralleu de Barcelona, al qual han assistit diverses personalitats del panorama social, polític i cultural català. El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva, els actors Paco Mir, Lloll Bertran, Abel Folk i Florin Opritescu són algunes de les personalitats que s’han llançat a la piscina per donar suport a la lluita contra l’EM.  Romeva ha destacat que “l’Esclerosi Múltiple és una responsabilitat compartida i que, tot i que s’ha fet molta feina, encara en queda molta per fer i ens hem de mullar tots

El Mulla’t s’ha celebrat a tot el territori. A Sabadell, s’ha batut el rècord del salt solidari conjunt. A la bassa de Sant Oleguer, recentment remodelada, s’han mullat més de 1.000 persones alhora en el que és el rècord del Mulla’t fins ara. L’anterior rècord l’ostentava Santa Perpètua de la Mogoda on cada any fan el salt centenars de persones.

Més formes de mullar-se

A més d’acudir a les piscines, tots aquells que vulguin donar suport al Mulla’t ho poden fer comprant durant el mes de juliol a més de 1.000 supermercats de Catalunya l’OleAurum, un oli elaborat per petits productors catalans sota la marca Olis de Catalunya. Per cada ampolla venuda, Olis de Catalunya cedeix un euro a la FEM sense cap cost extra pel consumidor.

Però enguany les possibilitats de participació van encara més enllà. I és que la cadena de congelats La Sirena també es mulla per l'EM amb el Congelador Solidari, que preveu cedir el 20% de les vendes de tres productes – amanida de quinoa i búrgul, sorbet de maduixa amb iogurt i smoothie antiox - a la FEM per a la lluita contra aquesta malaltia entre el 29 de juny i el 12 de juliol. Els tres productes són beneficiosos en les dietes de les persones amb esclerosi múltiple.  A més, la pel·lícula 100 metros, protagonitzada per Dani Rovira i inspirada en un afectat per aquesta malaltia, s’està projectant aquests dies en el marc de cinema a la fresca en diversos municipis coincidint amb el Mulla't.

“Una vegada més, hem aconseguit sumar forces entre tots per fer front a aquesta malaltia i ho hem fet des de l’alegria i l’esperança, dues actituds fonamentals a l’hora de lluitar contra l’EM”, ha afirmat Rosa Masriera, directora executiva de la FEM. I ha afegit: “L’EM es diagnostica normalment abans dels 40 anys, en l’etapa més productiva de la vida. Els símptomes i la por a que aquests influeixin en les capacitats laborals fa que molts pacients es vegin obligats a deixar la seva feina perquè a l’empresa no es donen les condicions necessàries per continuar. Hem de col·laborar per posar punt i final a aquesta situació i fer possible que els afectats segueixin treballant”.

L’edició més fresca

Aquest any el disseny de la imatge del Mulla’t ha anat a càrrec de l’estudi Clase BCN, fundat per Claret Serrahima i format per un equip de professionals jove, internacional i multidisciplinar. Els seus autors han volgut donar a la campanya un aire molt més fresc, un objectiu que han aconseguit fent que a la imatge no només es mullin les persones, sinó que també ho facin els objectes.

El Mulla't a Lleida

A Lleida, les piscines municipals del Secà de Sant Pere van ser les escollides per fer l'acte central, una festa que va arrencar amb una magnífica batucada dels Tabalats de Mollerussa per si algú no s'havia assabentat que es feia gresca a les piscines municipals. A les 12 en punt es va iniciar l'acte amb la presentació del Mulla't 2017 amb veu de la periodista Marivi Chacon, seguit del parlament de la vicepresidenta de la FEM, Conxita Tarruella, i una dedicació molt especial d'Agnés Sellès. El matí va continuar amb una actuació de ball d'alguns membres de l'associació Down Lleida, dirigit per l'Alícia Romero.  A l'acte central de Lleida hi van assistir representants dels grups municipals de la Paeria, famílies, amics i sobretot, els voluntaris de l'associació Down que van ser els encarregats de dur a terme la venda de material. En total, a la demarcació de Lleida, es van Mulla't 110 piscines que van vèncer el mal temps que va fer.

El Mulla't a Girona

Un total de 91 piscines van participar al Mulla't. A les comarques de Girona, el mal temps va fer acte de presència i va impedir que el Mulla't se celebrés en algunes zones on van acabar caient aiguats. La piscina municipal de la Devesa va protagonitzar l'acte central amb els regidors Eva Palau, Sílvia Paneque i Cristóbal Sánchez. En llocs com Vilablareix, Vidreres, Peralada i Olot, el salt del Mulla't va ser multitudinari.

El Mulla't a Tarragona

Un total de 193 piscines participen al Mulla't 2017 a les comarques de Tarragona i tot i que la major part de poblacions van celebrar el Mulla't el 9 de juliol, data de la campanya, algunes poblacions han preferit posposar la data i fer-la coincidir amb la festa major. A Valls, la  piscina Fornàs, va ser la seu central del Camp de Tarragona. A l'acte hi van participar la patrona de la Fundació Esclerosis Múltiple, Teresa Campanera, així com diverses autoritats i representants d'entitats que van llançar-se a l'aigua. A Reus, la piscina de Monterols va celebrar el Mulla't amb l'alcalde, Carles Pellicer, i regidors del consistori entre ells Jordi Cervera, conegut nedador en aigües obertes. Constantí un any més ha convertit el Mulla't en una festa amb activitats per a tothom, esportives, lúdiques culturals, que van acabar de nit amb un esclat de llum i focs.

 

Informacions

Sessions informatives a Reus sobre tot el que vols saber sobre esclerosi múltiple
Sessions informatives a Reus sobre tot el que vols saber sobre esclerosi múltiple
La Fundació rep 1.564€ de l'Associació Professional d'Empresàries de Lleida
La Fundació rep també el reconeixement per la seva tasca a benefici de la cohesió social
La cursa Aquopolis Costa Daurada de 5 i 2 km, diumenge per l'esclerosi múltiple
La cursa se celebra a benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple i la seva participació implica l'entrada gratuïta al parc Aquopolis
Taller de salsa i "bachata" al Centre Neurorehabilitador de la FEM a Lleida
El taller se celebrarà el 20 de març al mateix centre de la Fundació Esclerosi Múltiple
Ja pots comprar la polsera solidària per l'esclerosi múltiple
La polsera es pot comprar per 2€ al centre neurorehabilitador de Lleida
Ioga els dimarts al Centre Neurorehabilitador de la Fundació a Lleida
El taller s'impartirà tots els dimarts a partir del 10 d'abril
Apunta't al taller de visagisme
El taller es farà el 13 de febrer al Centre Neurorehabilitador de la Fundació Esclerosi Múltiple a Lleida
L'Afterwork de Lleida uneix aquest dissabte oci i solidaritat a la plaça de la Llotja
La cita és dissabte 9 de juny i els beneficis de les consumicions es destinaran a la Fundació
Descobreix les novetats en la recerca d'esclerosi múltiple de l'ECTRIMS 2018
Les teràpies i tractaments i noves investigacions sobre esclerosi múltiple ofereixen més coneixements sobre la malaltia
L'Oli del Mulla't aconsegueix 12.416€ per lluitar contra l'esclerosi múltiple
Durant el mes de juliol es van vendre 12.416 ampolles i Olis de Catalunya ha cedit un euro per cada ampolla venuda
Canya Solidària a Lleida per celebrar el Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple
La canya solidària es farà al bar Sol de Lleida el 30 de maig, coincidint amb el Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple
Experts en esclerosi múltiple debatran a Reus sobre recerca i neurorehabilitació
"Apropant-nos al final de l'esclerosi múltiple", lema del Dia Mundial d'aquest any
El 27 de novembre parlarem de com cuidar el cervell a Alcarràs
La directora de la Fundació Esclerosi Múltiple a Lleida pronunciarà la conferència sobre reserva cognitiva i per cuidar el cervell
L’Hospital de Dia de malalties neurodegeneratives es consolida com a centre de referència a Girona
La Fundació Esclerosi Múltiple ha donat al centre una grua de suspensió per a la rehabilitació i moviment dels pacients valorada en més de 12.000 euros
Diumenge 27 de maig pilates, ioga, tai-chi i jiu jiutsu a Mora la Nova per l'esclerosi múltiple
El centre de Mora la Nova l'Ebre Pilates & Salud organitza tot un matí d'exercici per investigar per l'esclerosi múltiple
El Centre Mas Sabater de la FEM a Reus, guanyador de l'Imprescindible 2017
El Centre Mas Sabater de la FEM a Reus, guanyador de l'Imprescindible 2017
Conferència informativa sobre les malalties neurodegeneratives a Tàrrega
Diversos experts tractaran sobre les malalties neurodegeneratives amb el lema "comprendre i compartir"
El Ministeri de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad financia diferents programes i serveis a la FEM
El Ministeri de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad financia, entre d'altres, el programa d'atenció domiciliària de persones amb discapacitat progressiva

Destaquem

Programa FEM Feina

Programa FEM Feina

Envia una SMS al 28014

Envia una SMS al 28014

Informació, atenció i serveis

Informació, atenció i serveis

Prepara't professionalment

Prepara't professionalment

Joves i esclerosi múltiple

Joves i esclerosi múltiple

Pacient Informat

Pacient Informat

Les campanyes de la FEM

Les campanyes de la FEM

Com col·laborar?

Fer-se soci de la FEM té avantatges

Fer-se soci de la FEM té avantatges

Fes-te soci de la FEM

Fes-te soci de la FEM

Fes una donació

Fes una donació

Fes-te voluntari

Fes-te voluntari

La meva iniciativa

La meva iniciativa

Fes un llegat testamentari

Fes un llegat testamentari

Empreses que col.laboren amb la Fundació

Empreses que col.laboren amb la Fundació

Deduccions per donacions

Deduccions per donacions