Les fundacions de salut representen entre el 20 i el 34% dels recursos sanitaris a Catalunya

Un informe elaborat per la Coordinadora Catalana de Fundacions avalua per primera vegada la importància del paper de les fundacions dins la sanitat catalana

A Catalunya hi ha 45 fundacions dedicades al sector de la salut, entre les quals la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). La majoria de les fundacions són sociosanitàries, com el cas de la FEM, i hospitalàries i en menor mesura es dediquen als àmbits de salut mental i assistència primària.

L’informe de la Coordinadora Catalana de Fundacions evidencia amb xifres el pes de les fundacions en la salut pública catalana. Un 19% de les unitats de dia pertanyen a les fundacions, que a més emeten un 28% de les altes hospitalàries i atenen el 33% de les urgències a Catalunya.  A més el 25,5% dels treballadors de la salut a Catalunya -24.828 persones- estan contractats per fundacions. Altres dades que remarca l’estudi són les inversions de les fundacions.

L’any 2018 un 48% de les fundacions va invertir com a mínim 300.000 euros en millorar la seva activitat i un 33% va fer inversions per valor superior al milió d’euros. L’estudi posa sobre la taula el paper clau de les fundacions sanitàries en el funcionament del sistema sanitari català i en l’atenció a les persones.

Només la Fundació Esclerosi Múltiple va atendre en els centres rehabilitadors més de 800 persones durant l’any 2019 i un centenar més en atenció domiciliària, una prova més del paper de les fundacions en la salut actual.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!