L’Hospital de Dia Mas Sabater de Reus comença un estudi d’exercici físic aeròbic en persones amb EM

L’Hospital de Dia Mas Sabater de Reus va començar el 16 de setembre un estudi anomenat CaminEM que pretén determinar els beneficis de l’exercici físic aeròbic en persones amb esclerosi múltiple.

Durant molt de temps es va aconsellar als pacients amb esclerosi múltiple no realitzar exercici físic degut al risc d’augment de deteriorament neurològic, però actualment hi ha molts estudis que indiquen que l’exercici en pacients amb esclerosi múltiple lleu o moderada ofereix beneficis físics i psicològics similars als que obtenen les persones sanes. Tot i l’evolució clínica impredictible de la malaltia, els programes d’exercici ben dissenyats són capaços d’augmentar la capacitat cardiorespiratòria, la força muscular i la mobilitat i per tant, ofereixen beneficis sobre la qualitat de vida i alhora reduexen el risc de transtorns secundaris.

L’estudi de l’Hospital de Dia Mas Sabater de Reus es marca com a objectiu general millorar la capacitat funcional aeròbica de la persona amb esclerosi múltiple incidint positivament alhora en la qualitat de vida, la capacitat de marxa i els nivells de fatiga a través de l’entrenament físic. Per fer l’estudi, l’Hospital treballa amb una mostra de 30 persones la meitat de les quals realitzarà exercici aeròbic grupal i a l’aire lliure dos cops per setmana durant 50 minuts. L’estudi durarà 3 mesos. La firma Decathlon col·labora amb el projecte i ha cedit 15 rellotges cardiofreqüencímetres que permetran controlar el nivell d’esforç dels pacients.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!