L’esclerosi múltiple és la primera causa de discapacitat causada per malaltia entre els joves espanyols

Segons dades de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), 47.000 persones tenen EM a Espanya, malaltia que normalment apareix entre els 20 i 40 anys i és més habitual en dones.

L’EM és la primera causa de discapacidad per malaltia entre la joventut espanyola i la segona causa de discapacitat més freqüent en aquesta franja d’edat després dels accidents de trànsit.
Un estudi realitzat per la SEN mostra que més del 75% dels pacients té al seu abast un certificat de minusvàlua d’algun tipus, pràcticament la meitat necessita ajuda per caminar, i el 23% utilitza una cadira de rodes per tal de desplaçar-se. Més de la meitat dels pacients analitzats assegura tenir dificultats per fer activitats diàries mentre que un 42% dels afectats diu que la seva qualitat de vida depèn majoritàriament de l’ús de medicaments o d’ajudes mèdiques com la rehabilitació.
No només el tractament farmacològic pot ajudar els pacients a mitigar i controlar l’efecte dels brots. El tractament rehabilitador, gràcies a les teràpies ocupacionals, fisioteràpia i logopèdia, juga un paper molt destacat. La incertesa de l’evolució o els problemes neurològics fan que un 75% dels afectats vegi el seu estat d’ànim alterat o tingui depressió en algun moment de la malaltia.
La Dra. Ester Moral, Coordinadora del Grup d’Estudi de Malalties Desmielinitzants de la Societat Espanyola de Neurologia, ha explicat que “els problemes emocionals més freqüents entre els pacients amb EM són la depressió i l’ansietat”. Moral ha afegit que “aquests problemes emocionals comporten normalment mals hàbits alimentaris i manca d’exercici, fet que complica l’estat físic dels pacients. Que aquests mantinguin un bon estat d’ànim és una condició indispensable per tal de millorar la seva qualitat de vida”.
El manteniment d’una dieta mediterrània variada i equilibrada amb el reforçament de la ingesta de fibra, calci i Vitamina D és important, així com també evitar el sobrepès, practicar exercici moderat i abandonar el tabac.
 
Accés al document original:
Esclerosis múltiple, primera causa de discapacidad entre los jóvenes españoles. Disponible a: http://ecodiario.eleconomista.es/salud/noticias/6745555/05/15/Esclerosis-multiple-primera-causa-de-discapacidad-entre-los-jovenes-espanoles.html
Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!