L’esclerosi múltiple es cura?

Malgrat els grans avenços dels últims anys, no existeix actualment una cura per l’esclerosi múltiple. Es tracta d’una malaltia crònica que, un cop desenvolupada, es pateix tota la vida. Però, hi ha esperança de cura? És clar que sí. Els investigadors coneixen l’esclerosi múltiple cada vegada millor i posen especial èmfasi a aconseguir la reparació del sistema nerviós central.

La situació davant un diagnòstic d’esclerosi múltiple avui en dia no té res a veure amb la situació que hi havia fa només vint anys. Cada vegada més fàrmacs per tractar la malaltia, disminuir el nombre i la severitat dels brots i, per tant, reduir l’aparició de la discapacitat neurològica a llarg termini.

De manera complementaria, la rehabilitació millora notablement la qualitat de vida. Hi sol participar un equip de neuròlegs, psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals i infermeres, amb l’objectiu d’avançar en la convivència amb l’EM a nivell físic, però també emocional i cognitiu.

Per últim, s’ha demostrat que l’adopció de certs estils de vida té un gran impacte en l’evolució de l’EM. Alguns dels hàbits recomanats són: seguir una dieta equilibrada y controlar el pes, disminuir el consum de sal, dormir las hores suficients, mirar de reduir l’estrès, fer activitat física d’intensitat lleu-moderada de manera regular, evitar el consum de tabac, exposar-se al sol, exercitar la ment

La recerca en EM continua. Les principals línies se centren en la deficiència de mielina, la disfunció del sistema immunitari i en la neurodegeneració. El desenvolupament de nous fàrmacs suposa una millora directa en la qualitat de vida i una injecció d’esperança per al futur de moltes persones.


Llegeix l’article complet: La cura de l’esclerosis múltiple

Referències:

Estos son todos los tratamientos modificadores de la Esclerosis Múltiple autorizados en España. Esclerosis Múltiple España (2019).

Lara Gitto. Living with Multiple Sclerosis in Europe: Pharmacological Treatments, Cost of Illness, and Health-Related Quality of Life Across Countries. Multiple Sclerosis: Perspectives in Treatment and Pathogenesis. Zagon IS, McLaughlin PJ, editors. Brisbane (AU): Codon Publications; 2017 Nov 27

Tratamiento rehabilitador en la esclerosis múltiple. REV NEUROL. 2007 [acceso 20 de noviembre de 2012].

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd