Les 5 connexions clau en l’atenció a les persones amb EM

El Dia Mundial de l’EM se celebrarà el diumenge 30 de maig remarcant la importància del suport i la coordinació dels professionals que treballen en la malaltia

Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple

El Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple se celebrarà el diumenge 30 de maig per donar visibilitat a aquesta malaltia sense cura que és la segona causa de discapacitat en persones joves. El tema central de la jornada serà a tot el món “Connexions EM” que enguany tindrà dos lemes: “Som del mateix equip” i “Em connecto, ens connectem”. En definitiva, la jornada ha de servir per remarcar la importància de la col·laboració entre els equips sanitaris i sociosanitaris.

El Dia Mundial de l’EM 2021 posa en valor 5 connexions clau en l’atenció a les persones amb EM.

  1. Les persones amb EM necessiten una informació completa i fiable per prendre decisions. Les principals fonts d’informació són els professionals sanitaris i les organitzacions de persones amb EM. Per a la Fundació Esclerosi Múltiple la informació és tan important, que l’any 2013 va posar en marxa l’Observatori de l’Esclerosi Múltiple, que ofereix informació contrastada i veraç sobre l’EM.
  2. La coordinació  entre els equips d’atenció sanitària i sociosanitària és un punt fonamental per a una gestió eficaç de l’EM.
  3. Alguns símptomes de l’Esclerosi Múltiple poden afectar la vida diària: l’accés a rehabilitació especialitzada (fisioteràpia, teràpia ocupacional, logopèdia, neuropsicologia) és important.
  4. Les persones amb Esclerosi Múltiple i les seves famílies poden necessitar acompanyament psicològic expert per suportar l’impacte de l’EM. Les associacions i fundacions d’esclerosi múltiple compten amb aquest servei de psicologia.
  5. Les persones amb EM poden necessitar informació sobre els drets i recursos existents en relació a la discapacitat. Les organitzacions d’Esclerosi Múltiple informen i ofereixen assessorament sobre ajudes i prestacions per a la protecció social en matèries com l’ocupació.
Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!