L’activista i exdiputada Mireia Boya té EM

Mireia Boya explica que té esclerosi múltiple al llibre que s’acaba de publicar “Trencar el silenci”

L’exdiputada de la CUP i activista, Mireia Boya, de 40 anys, acaba de publicar un llibre “Trencar el silenci” on explica la seva experiència com a diputada i com a membre de la direcció de la CUP.

El llibre, però, va més enllà de la vessant política i analitza també diferents aspectes de la seva vida personal com el masclisme que ha patit en primera persona i com va viure els moments finals de la vida de la seva mare. Entre aquestes confessions, Mireia Boya admet que fa un any i mig li van diagnosticar esclerosi múltiple.

Al llibre explica el procés del diagnòstic i com va començar tot. Així relata com un dia va arribar en taxi a l’hospital Clínic sense sentir-se les cames. Va estar cinc dies ingressada, li venien moltes preguntes al cap i diu que era incapaç de processar la informació que li estaven donant sobre la malaltia.

Mireia Boya ha estat entrevistada a RAC1 on ha explicat que després del diagnòstic ha canviat de vida, ha deixat la política activa i que des que ha fet aquest canvi no ha tingut més brots. L’activista també ha defensat que es legisli l’eutanàsia. “Haig de tenir dret a a saber com vull morir, sobretot si hi ha un futur de patiment”, ha dit.

7 comentaris

 1. Reina Bkanchar ha dit:

  Estic totalment d’acord amb poguer triar com i quan vols morir, es urgent legislar l’eutanàsia i no fer passar per patiments inhumàns a les persones que així ho decideixin.

 2. Blanca Serra ha dit:

  Penso molt en tu,Mireia i estic d’acord amb tot el que penses i dius. Cuida’t per favor!

 3. Fuensanta ha dit:

  Te dono el meu soport

 4. Roser de la Ossa ha dit:

  Estimada Mireia,tot el suport i força, no deixis de tenir-te cura que ets molt valuosa! Tant lúcida i propera, petonarro gran.

 5. Dolors Arimany ha dit:

  Molta força Mireia,tot el meu suport

  1. Montserrat Bastida ha dit:

   Hola Mirèia.
   Tbė jo comparteixo la teva idea d’ésser lliures, a l’hora de dir prou a un patiment estūpid.
   Hi ha països on s’accepta aquesta decissiö individual i faciliten el pas a donar.
   Abans, però, potser lluitar per veure si es pot vèncer la malaltia, amb canvis radicals d’alimentació, estil de vida, meditació…
   Essent una malaltia autoimmune, potser fóra moment de canvi..
   Escriu-me, si vols que en parlem més
   Mentre, una forta abraçada

 6. Francesca ha dit:

  Moltes gràcies pel teu llibre, Mireia. Ens fa molt be a les dones. És urgentíssim que hi hagi una llei a favor de l’eutanàssia per poder decidir sobre el nostre futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd