La marihuana medicinal pot alleujar alguns síntomes de l’esclerosi múltiple

Avisen sobre la necessitat de consensuar aquest tractament amb el neuròleg pels efectes secundaris que comporta.

Una nova guia de l’Acadèmia Americana de Neurologia suggereix que hi ha poques proves que les teràpies de medicina complementària o alternativa tractin els símptomes de l’esclerosi múltiple però, en canvi, sosté que les pastilles i els aerosols de marihuana medicinal poden alleujar als pacients amb símptomes d’espasticitat, dolor relacionat amb l’espasticitat i micció freqüent.

La guia afirma que no hi ha suficients proves per demostrar si fumar marihuana és útil en el tractament dels símptomes de l’esclerosi múltiple però detecta que certes formes de la marihuana medicinal, en forma de pastilles o esprai oral, poden ajudar a reduir els símptomes dels pacients amb espasticitat, dolor a causa de l’espasticitat i micció freqüent però no en quan a la pèrdua de control de la bufeta. A més, que aquest tipus de tractaments no pot ajudar a reduir el tremolor.

La guia adverteix que la marihuana medicinal pot causar efectes secundaris, alguns dels quals poden ser greus, com convulsions, problemes de marejos i memòria, així com alteracions psicològiques com la depressió. Per tant, metges i pacients han de valorar els possibles efectes secundaris de la marihuana medicinal en pastilles o esprai.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!