La Generalitat obre la convocatòria de les ajudes PUA

Les ajudes PUA contribueixen a sufragar les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions que promouen l’autonomia personal de les persones amb discapacitat.

 

Ajuts PUA

 Les ajudes PUA són de caràcter econòmic faciliten adaptacions per a la llar i el cotxe, entre d’altres.

La convocatòria d’aquestes ajudes de la Generalitat, estarà oberta dos mesos fins el 18 d’agost.  Per accedir-hi cal complir els requisits següents:

 1. Disposar del 33% de discapacitat reconegut (per algunes ajudes concretes cal disposar també del barem de mobilitat).
 2. Acreditar residència legal a Catalunya durant 5 anys (2 dels quals cal que siguin immediatament anteriors a la sol·licitud).
 3. Si la persona té 65 anys o més cal que la condició de discapacitat s’hagi atorgat abans de complir els 65.
Si vols saber si la teva necessitat entra dins les ajudes PUA, clica aquí

8 comentaris

 1. Irma Cortada Fortuny ha dit:

  La meva mare té 95 anys amb 68 de discapacitat. Té dret?

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Hola Irma, el fet de que pugui accedir a l’ajuda dependrà de si la discapacitat la té concedida des d’abans dels 65 anys, tal i com s’indica al requisits d’accés.

 2. Francisca lara reina ha dit:

  Tengo reconocido 65.por ciento grado de descapacidad.esclerosis multiple. Quiero cambiar bañera por plato de ducha,donde solicito dicha ayuda!!

 3. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

  Buenos días Francisca, puede rellenar la solicitud directamente accediendo al formulario online (http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Prestacio-datencio-social-a-les-persones-amb-discapacitat-PUA?moda=1) y presentándolo en cualquier oficina d’Afers Socials i Famílies aunque le recomendamos, por la complejidad que refiere el trámite, que pueda contactar con su trabajador/a social para que le ofrezca asesoramiento.

 4. Ascensión Ojer Lazaro ha dit:

  Hola bona tarda
  El meu marit té una discapacitat del 75% ha caigut de la banyera i va trencar la grifería volem possar plat de dutxa
  Podem fer les obres i després demanar la ajuda ? No tenim aigua calenta

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Hola Ascensión, les ajudes PUA només inclouen productes per facilitar l’accés a la banyera o WC. Però no les obres d’adaptació. Salutacions.

 5. Ramón Granell Galindo ha dit:

  Buenos días, cuando solicitas la ayuda por alguna prestación, en la casilla “quantia”, que hay que poner? la cantidad que pone en el catálogo del programa de ayudas?, gracias

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Hola Ramon, a l’apartat de la quantia cal anotar el preu total del producte que es sol·licita i ha de quadrar amb el pressupost o factura que s’adjunti.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd