La FEM i la Fundació ”la Caixa” firmen un conveni per fomentar l’autonomia i benestar personal

El projecte té un impacte social i geogràfic important i es porta a terme a Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida

Neurorehabilitació a la fundació esclerosi múltiple

La Fundació Esclerosi Múltiple, ha estat una de les entitats seleccionades a la convocatòria de projectes socials Catalunya 2022 de la Fundació “la Caixa” amb el projecte EmpoderEM: Promoció de l’autonomia i benestar a persones amb EM i altres malalties neurodegeneratives, que es durà a terme al llarg del 2023 i el primer trimestre del 2024.

Aquest és un projecte multicèntric, que s’emplaça en les quatre demarcacions on la FEM té àmbit d’actuació. L’objectiu és fomentar l’empoderament personal i social a través de l’atenció i el suport per a les activitats de la vida diària i de participació en la comunitat.

D’una banda, les accions se centraran principalment en la millora del benestar global, el confort i la qualitat de vida orientades a la persona amb EM i altres malalties neurodegeneratives. Es farà a través d’un tractament neurorehabilitador, que promocioni la presa de decisions compartides i l’autogestió de la malaltia. Per altra banda, hi haurà un seguit d’accions orientades a sensibilitzar sobre la promoció de la salut, com ara tallers de benestar, activitats esportives adaptades i conferències, entre d’altres. A més, per a promoure la participació comunitària i fomentar la xarxa relacional es desenvoluparan actuacions destinades al voluntariat d’acompanyament, la realització de grups de suport i activitats lúdiques i d’oci.

D’altra banda, també es duran a terme un conjunt d’activitats per a facilitar orientació i suport des de la proximitat, així com prevenir situacions de sobrecàrrega en les persones cuidadores.

Programa integral i interdisciplinari

A través d’aquestes accions englobem un abordatge integral incidint en totes les dimensions de l’individu i el seu entorn més proper així com en totes les etapes de la seva vida.  Aquesta intervenció es fa a través d’una xarxa de centres que treballen des d’aquesta perspectiva amb un equip humà interdisciplinari i amb una col·laboració estreta del circuit sociosanitari públic i privat. L’altre aspecte principal d’aquest projecte és el canvi de paradigma que suposa. El projecte emfasitza l’activació i empoderament de la persona, elevant la participació, la informació i el coneixement sobre l’estat de la seva salut.

Amb un equip humà de 17 professionals de diferents disciplines es dona suport a un total de 700 persones amb EM i altres malalties neurodegeneratives i almenys a 70 persones familiars cuidadores d’arreu del territori català.

 

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!