La Federació Internacional d’EM publica noves recomanacions sobre la covid-19

El risc dels tractaments modificadors en la covid-19 s’han d’avaluar amb els riscos d’ajornar-los

Encara se sap molt poc sobre esclerosi múltiple i coronavirus i a mesura que van sorgint novetats, la Federació Internacional d’Esclerosi Múltiple (MSIF) les va publicant.

Just ara acaba de publicar una nova actualització de la informació. Entre d’altres, segons el que se sap a dia d’avui, la Federació alerta que les persones amb EM i dificultats de mobilitat podrien tenir complicacions en cas que es contagiessin de coronavirus.  Igualment també assenyala: “el risc d’haver d’anar a l’hospital per la covid-19 augmenta amb l’edat, l’EM en la seva forma progressiva o nivells més alts de discapacitat”.

Malgrat això, la Federació Internacional també deixa clar que pel sol fet de tenir EM no s’és col·lectiu de risc ni implica haver de tenir complicacions cas que es tingués el coronavirus.

Tractaments modificadors i EM

A la nova informació, la Federació Internacional sosté que els tractaments modificadors poden generar complicacions per a les persones amb EM però indica que aquest risc s’ha d’avaluar amb els riscos que suposa ajornar o suspendre el tractament d’EM. En general es recomana mantenir els tractaments. Cas que s’hagi de començar un tractament modificador, la Federació recomana fer-ne una valoració amb el neuròleg.

Pel què fa als tractaments amb dimetilfumarat, teriflunomida i siponimod,  s’indica que amb el que se sap avui no suposen un risc més elevat de símptomes més severs de la covid-19. 

Les teràpies amb ocrelizumab i rituximab poden requerir un tractament de cures intensives degut a la covid-19, tot i que cal més investigació per ser taxatiu, i respecte a natalizumab, alemtuzumab i cladribina cal més informació.

L’informe de MSIF també assenyala que és improbable que els interferons i l’acetat de glatiramer impactin negativament en la severitat de la covid-19 i que els interferons fins i tot poden reduir la necessitats d’hospitalització.

La MSIF recomana a les persones amb EM continuar els tractaments rehabilitadors sempre primant la seguretat.

1 comentari

  1. Cristina Sanchez ha dit:

    Interesada amb noves noticies,sobretot a nivell psicologic.Moltes gracies.

Comments are closed.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!