Innovant en els processos d’orientació laboral

La FEM intervé al Biz- Saló de l’Ocupació 2022 sobre noves sortides professionals, assessorament i recursos en l’orientació laboral i la recerca de feina

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) com a membre de la Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB), ha participat en una de les taules rodones a l’espai de Talent del Saló de l’Ocupació que s’ha celebrat recentment. La FEM ha compartit propostes innovadores i bones pràctiques per a la recerca de feina de persones amb discapacitat i/o trastorns de salut mental.

Conjuntament amb l’Associació Acidh,  la Fundació Accaps i la Fundació Joia durant la jornada es van fer valdre les pràctiques i projectes innovadors que es desenvolupen des de les entitats. L’objectiu final és donar resposta a les necessitats que tenen les persones amb discapacitat que cerquen feina o volen reorientar-se laboralment.

Durant la sessió, es va parlar d’accions com el reforç de les estratègies de gestió emocional i d’afrontament en el procés de canvi laboral. També es va apostar per la capacitació en eines i recursos digitals per a la recerca de feina. A més, es va valorar la importància de potenciar l’aprenentatge des del treball en grup. En aquest aspecte, es va remarcar l’experiència d’altres persones que han passat per la mateixa situació i que poden aportar consells.

Totes les iniciatives tenen en comú que parteixen d’una primera fase d’escolta activa. Això permet conèixer les necessitats de les persones ateses. D’aquesta manera, es pot posar a la seva disposició els recursos necessaris per potenciar-ne les competències. Així es  treballa amb un procés d’acompanyament personalitzat. Tot amb un denominador comú: afavorir la inclusió de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària.

Des de la FEM apostem pel treball en xarxa atès que ens ajuda a multiplicar esforços, unir recursos i experiència per continuar treballant per un objectiu comú: no deixar a ningú enrere.

 

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!