Monogràfics

Hem recopilat informació sobre estudis i temes d’interès relacionats amb la malaltia com la comunicació, les reaccions emocionals o la fatiga, entre d’altres.

Estudis sobre l'esclerosi múltiple

Hem recopilat publicacions i  estudis sobre alguns dels símptomes més freqüents de l’esclerosi múltiple com la fatiga, el control urinari i d’esfínters o la vessant psicològica amb les reaccions emocionals, entre d’altres. 

La comunicació en l’esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple pot alterar la veu i la parla i provocar articulacions imprecises. Els trastorns en la comunicació es poden treballar amb un logopeda.

Control urinari i d’esfínters

Els problemes intestinals i la disfunció urinària poden aparèixer amb l’EM. Deixem enrere la vergonya, cal parlar-ne i iniciar un tractament.

La fatiga

La fatiga és un símptoma invisible de l’esclerosi múltiple que interfereix en la vida quotidiana. Hi ha diferents tipus de fatiga i estratègies per fer-hi front. T’ho expliquem!

Reaccions emocionals i esclerosi múltiple

La negació, el dol, la confusió i la depressió són reaccions comuns a l’esclerosi múltiple. T’ho expliquem aquí.

Relacions, intimitat i sexualitat en l’EM

L’esclerosi múltiple també pot afectar a aspectes sexuals, que seran diferents en homes i en dones i que poden tenir diferents graus. Aquest és un aspecte que moltes vegades és tabú però que condiciona la nostra autoestima.

Tremolor i esclerosi múltiple

La tremolor és un símptoma habitual de l’EM però moltes vegades és tan lleu que no es nota. Si la tremolor és accentuada, pot condicionar la vida. Hi ha tractaments farmacològics i de rehabilitació que la treballen.

Explica’m coses de l’EM per a pares i mares 

Guia per a pares i mares per ajudar a fer comprendre l’esclerosi múltiple i el seu caràcter impredictible als seus fills i filles.

Explica’m coses de l’EM per a nens i nenes  

Guia per a nens i nenes que tenen pares i/o mares amb EM. Publicació perquè els nens entenguin la malaltia.