Èric Domingo bat el Rècord Guinness en Marató empenyent una cadira de rodes

L’esportista bat el rècord empenyent la cadira de rodes de la seva mare que té esclerosi múltiple des de fa 20 anys

Eric Domingo ha aconseguit batre el Rècord Guinness en Marató empenyent la cadira de rodes de la seva mare, que té esclerosi múltiple (EM) a la Zurich Marató de Barcelona. El jove i la seva mare, Silvia Roldán, han completat els 42 quilòmetres de recorregut en 2 hores 46 minuts, una marca de temps que els permet entrar al Llibre Guinness.

L’objectiu d’aquest esportista és donar visibilitat a una malaltia crònica, neurodegenerativa i sense cura amb la qual conviu la seva mare des de fa 20 anys. “No podríem estar més feliços d’haver-ho aconseguit plegats. Córrer ens fa estar molt units i seguir compartint una passió, la passió per l’esport. Per això seguirem corrent i assolint reptes fins que tots dos puguem”, explica l’Eric després de creuar la línia de meta.

Intentem sempre ser més forts que la malaltia i no deixar mai que protagonitzi les nostres vides, malgrat que conviure amb ella dia rere dia sigui dur. Aquesta ha sigut només una manera de demostrar que cada dia podem superar-nos”, afegeix la Sílvia Roldán.

No és el primer cop que l’Eric i la seva mare intenten batre un rècord en aquesta modalitat de Marató. I és que l’any 2020, ja van intentar fer-ho a la Marató de Sevilla però no ho van aconseguir.

Paral·lelament, l’Eric també ha posat en marxa la campanya “42kmcorrieEMdo” a la plataforma migranodearena.org i s’ha proposat la meta de recaptar 3.000 euros. El 100% dels fons aniran destinats a la Fundació Esclerosi Múltiple, a la que vol agrair la tasca que realitza per aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple.  L’any 2016, el jove esportista va començar a córrer per l’EM  al “Mou-te per l’esclerosi múltiple”, que organitza cada any la Fundació Esclerosi Múltiple al Circuit de Barcelona-Catalunya. Des de llavors, l’Eric ha participat en multitud de curses per visibilitzar l’EM.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!