Els wearables podrien ajudar a prevenir brots i valorar l’estat de l’EM

Un sistema basat en tecnologia wearable i anomenat Quantified Timed Up and Go (QTUG), podria determinar la probabilitat de patir brots de manera més acurada que no pas ho fan els mètodes actuals de detecció. Així ho indiquen alguns estudis que l’han analitzat. El sistema, desenvolupat per l’empresa irlandesa Kinesis, inclou uns sensors que s’han de col·locar a les cames i que mesuren, mitjançant un algoritme, després d’unes quantes passes quina és la probabilitat de brot de la persona amb EM i quins factors de la seva mobilitat estan produint el risc.

Així doncs, la informació recollida pel QTUG, un cop enviada al metge des del dispositiu mateix, permetria també valorar l’estat general de l’esclerosi múltiple. Un estudi recent que es va presentar a la Conferència Internacional d’IEEE va mostrar com 32 dels 52 paràmetres registrats pel QTUG permetien saber amb fiabilitat l’estat de 21 pacients amb brots d’esclerosi múltiple.

El sistema està basat en la prova Timed Up and Go, estesa arreu del món per detectar brots, però inclou un revolucionari algoritme per analitzar i transmetre les dades. Mentre que el mètode actual de TUG té una precisió del 58%, i la també popular escala d’equilibri Berg del 65%, un estudi del 2010 situa la del QTUG al 76%.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!