Els nous avenços en la personalització del tractament de l’EM protagonizen l’ECTRIMS

Els nous avenços en la personalització del tractament de l’esclerosi múltiple van centrar el programa del 31 Congrés ECTRIMS, dedicat a la recerca sobre l’esclerosi múltiple amb 9.000 assistents de 97 països, i que es va celebrar a Barcelona entre el 7 i el 10 d’octubre. Més de 500.000 persones a Europa pateixen esclerosi múltiple. A l’Estat espanyol, la xifra és d’entre 45.000 i 50.000 persones, 7.000 a Catalunya, i cada any es diagnostiquen 1.800 casos nous.

L’ECTRIMS, que presideix el doctor Xavier Montalbán, és la conferència internacional més gran del món dedicada a la investigació bàsica i clínica a l’esclerosi múltiple. En aquesta conferència es van tractar els nous avanços en el diagnòstic i tractament de la malaltia, que juntament amb l’epilèpsia és una de les malalties neurològiques més freqüents i una causa important de discapacitat en adults joves. El cost mundial de l’esclerosi múltiple pels sistemes de salut i d’atenció social d’Europa s’estima en 15.000 milions d’euros anuals.

A més, segons dades presentades al congrés ECTRIMS la prevalença de l’esclerosi múltiple està en augment a tot el món. En aquest sentit, David Miller, president del Comitè Científic de l’ECTRIMS ha assenyalat que els responsables polítics haurien tenir en compte aquesta realitat en la planificació dels recursos sanitaris. Entre els temes clau que es van abordar destaca la necessitat de personalitzar el tractament per a cada pacient. L’augment de les teràpies disponibles podria facilitar una acció terapèutica veritablement individualitzada. En aquest marc la recerca en biomarcadorsés una de les àrees de més destacades d’aquesta edició. L’atròfia del cervell i de la medul·la espinal cervical són un dels predictors potencials en aquest cas de la progressió de la discapacitat i la resposta al tractament en l’EM. Un altre dels potencials factors predictius de la progressió de la malaltia és la funció cognitiva, segons indica un estudi que també s’ha presentat al congrés.

Més informació

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!