Els 5 articles de l’esclerosi múltiple més llegits del 2021

En aquests últims dies de l’any, des de l’Observatori Esclerosi Múltiple et volem presentar els articles més llegits i destacats del 2021. Esperem que t’agradin!

10 hàbits i estils de vida saludables que has de tenir en compte si tens esclerosi múltiple

Com a article més llegit de l’any 2021, tenim aquesta revisió que inclou 10 consells per tenir una vida més saludable amb hàbits que impacten en el dia a dia de l’esclerosi múltiple. Seguir una dieta saludable, gaudir d’un son de qualitat, exposar-te diàriament al sol o exercitar la ment són alguns dels passos per començar a cuidar-se!

10 situacions habituals en l’esclerosi múltiple relacionades amb problemes de memòria

La infografia més vista d’aquest any té a veure amb els problemes de memòria i atenció que sovint causa l’EM. Aquestes alteracions es poden gestionar millor si es fan petits canvis a la rutina com prendre notes d’allò que sigui important, establir rutines perquè el cos minimitzi les distraccions o evitar les pantalles en els moments de concentració. 

Adrián González “Jo no sé com és la meva vida normal amb esclerosi múltiple perquè em van diagnosticar en ple confinament”

L’entrevista més visitada de l’any va ser a l’Adrián González, publicada el passat mes de maig. L’Adrián va haver de passar tot el procés de diagnòstic de l’EM en ple confinament, just quan es començava a autoritzar sortir de casa. A l’entrevista, també ens explica com va gestionar el diagnòstic a la seva feina, una perruqueria, i com va viure el primer brot just després de mudar-se amb la seva parella. Fa servir el seu compte d’Instagram, @miyoesclerotico, per desmuntar el clixé que es pot tenir de l’EM.

10 falsos mites sobre l’esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple és una malaltia que pot donar lloc a molts malentesos, ja que és molt desconeguda per la població general. En aquest article, desmentim algunes de les creences que poden tenir algunes persones sobre l’EM, com que la malaltia és mortal, que és contagiosa, que no hi ha cap tractament, que causa esterilitat, que pot ser causada per pensaments negatius o per una mala dieta… 

El poder de la migdiada en l’esclerosi múltiple

La migdiada pot ser una eina molt útil per combatre la fatiga de l’EM. Hi ha diferents estudis que demostren els beneficis que pot tenir fer un petit descans i dormir una migdiada d’uns 20 minuts durant el dia. A més, pot estimular àrees del cervell que milloren la creativitat i la memòria o ajudar a reduir l’estrès. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd