El que necessites saber sobre: embaràs i lactància amb esclerosi múltiple

En aquesta pàgina trobaràs informació sobre com gestionar l’embaràs amb esclerosi múltiple, com fer front a la lactància, consells sobre maternitat i com impacta l’EM en la menstruació i la menopausa.

Article: Puc ser mare si tinc esclerosi múltiple?

Tot i que l’esclerosi múltiple no suposa cap impediment per a la maternitat, és una decisió individual que cal meditar i planejar.

Article: Preguntes i respostes sobre tenir fills i l’esclerosi múltiple

És hereditària l’esclerosi múltiple? L’EM pot afectar el nadó? Et resolem alguns dels dubtes més comuns sobre planificació familiar.

Article: Embaràs amb esclerosi múltiple: què cal saber

Destaquem els aspectes més importants que cal saber sobre el període de l’embaràs i l’esclerosi múltiple en aquesta infografia.

Article: Beneficis de la lactància en dones amb esclerosi múltiple

La llet materna és, sens dubte, el millor aliment infantil que existeix: conté tots els nutrients necessaris per al correcte desenvolupament del nadó i enforteix el seu sistema immunològic.

Article: Consells per a pares i mares amb esclerosi múltiple

Quan es tenen fills o filles i a més es conviu amb esclerosi múltiple, el dia a dia pot ser estressant. Et donem alguns consells per sortir-te’n.

Article: L’esclerosi múltiple és hereditària?

Les causes exactes de l’esclerosi múltiple segueixen sense estar clares i un dels dubtes de moltes persones amb EM és si es tracta d’una malaltia hereditària. La resposta simple és no, encara que la resposta completa és una mica més complexa.

Article: Com preparar-se per l’embaràs amb esclerosi múltiple

Les dones amb esclerosi múltiple poden quedar-se embarassades si així ho desitgen, però la voluntat ha d’anar acompanyada d’una bona planificació. Aquests consells t’ajudaran a afrontar aquesta decisió de manera saludable.

Article: Com afecta l’esclerosi múltiple a les dones?

Hi ha certs aspectes de l’esclerosi múltiple que poden variar lleugerament o impactar d’una manera particular a les dones amb la malaltia.

Article: La menstruació i la menopausa en l’esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple és més freqüent en dones que en homes i és possible que això sigui degut, en part, a les hormones. En aquest sentit, la menstruació i la menopausa poden repercutir en els símptomes de la malaltia.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!