El protagonista real del film “100 metros”, comparteix la seva experiència amb el grup Zurich

“Rendir-se no és una opció” és el lema que Ramón Arroyo, va transmetre a més de 400 persones de la multinacional d’assegurances

Ramon Arroyo explica l'esclerosi múltiple al grup Zurich.

La Fundació Esclerosi Múltiple treballa des de fa anys pel desenvolupament de polítiques inclusives d’empreses com Zurich, que ha convertit la necessitat de complir la Llei General de la Discapacitat en una oportunitat per generar un canvi cultural intern. Aquests canvis es produeixen de manera natural quan es treballa la normalització amb convicció i constància.

En el marc del “Programa Aliados” en el qual Zurich posa el focus a la discapacitat, Ramón Arroyo, que va inspirar la història de superació que s’explica a la pel·lícula 100 metros, va explicar l’experiència que suposa el diagnòstic d’esclerosi múltiple. Per a ell, va significar un canvi substancial que va trigar a assimilar. Tanmateix, un cop va acceptar la nova situació, va ser un aprenentatge a l’adaptació i a la superació constants. Des d’aleshores fins ara, ha aconseguit que “gràcies a l’esclerosi múltiple”, la seva vida passés a ser extraordinària. Ho ha aconseguit fins al punt que el director de cinema, Marcel Barrena, va contactar amb ell per portar el seu cas al cinema.

Però lluny de les pantalles, Ramon Arroyo també va parlar de valors tan necessaris com el treball en equip, la motivació i la constància. El fet de tenir una malaltia crònica i neurodegenerativa no hauria de representar el final de la vida laboral. Hauria de ser el principi d’un procés d’aprenentatge i adaptació constant, tant per part de la persona diagnosticada, com de l’empresa.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!