El Mou-te per l’esclerosi múltiple torna a batre rècord de participació amb 2.750 persones

La cursa solidària de l’esclerosi múltiple supera les previsions més optimistes

Mou-te per l'esclerosi múltiple
Mou-te per l'esclerosi múltiple
Mou-te per l'esclerosi múltiple
Mou-te per l'esclerosi múltiple
Mou-te per l'esclerosi múltiple

2.750 persones han participat al Mou-te per l’Esclerosi Múltiple al Circuit de Barcelona-Catalunya, batent tots els rècords de participació i les previsions més optimistes. Mai en els 24 anys d’història de la cursa s’havia aconseguit tanta participació. La iniciativa té com a finalitat conscienciar a la població sobre l’esclerosi múltiple, que afecta més de 9.000 persones a Catalunya. Paral·lelament a la cursa hi ha hagut activitats de caràcter lúdic, incloent-hi rocòdroms, maquillatge infantil i tallers diversos per als més petits. També un circuit de karts i classes d’activitats aeròbiques.

Els fons recaptats durant la cursa es destinaran als diferents programes d’ajuda que la FEM duu a terme amb la finalitat de donar suport psicològic, laboral i de neurorehabilitació a persones amb esclerosi múltiple, així com a la recerca científica de la malaltia. “Des de la Fundació estem profundament agraïts per la solidaritat demostrada en la 24ª edició del Mou-te. La col·laboració ciutadana és fonamental per avançar en la investigació de la malaltia i ens motiva a continuar endavant contribuint a millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple” ha explicat Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple.

Claudia Pina, destacada futbolista catalana davantera del FC Barcelona, ha estat la padrina d’aquesta edició. La jugadora del Barça no és l’únic rostre conegut que donat suport a la cursa solidària de la FEM. També s’hi han sumat diferents persones com l’esportista Esther Guerrero, la xef Ada Parellada, els actors Pep Plaza i Aina Clotet, el músic Roger Padrós, o el periodista Espertac Peran, entre d’altres, col·laborant en la seva difusió a les xarxes socials.

Aquest any la cursa ha mantingut la modalitat virtual, facilitant la participació de persones que resideixen lluny del circuit.  Mitjançant una aplicació, s’ha monitorat els temps dels participants, permetent-los participar des de les seves pròpies localitats. 

Una cursa per a tothom

 La jornada s’ha iniciat a les 9:30 h amb la cursa de bicicletes de 5 km i 20 km popular. Després ha arribat la cursa atlètica de 5 km i 10 km i la cursa elèctrica  de 10 km. La jornada ha acabat amb la cursa de patins 10 km, la milla i la cursa mini infantil.

A la cursa de 10 km, Enrique Luque ha assolit la victòria en la categoria masculina amb un temps de 31 minuts i 47 segons, mentre que en la categoria femenina, la guanyadora ha estat Andrea Espinosa, amb 36 minuts i 23 segons. Pel que fa a la cursa de 5 km, Guillem Cuartero ha arribat en primer lloc, amb un temps de 14 minuts i 34 segons i, en la categoria de dones, la guanyadora ha estat Tannia Quirós, fent la cursa amb un temps de 17 minuts i 54 segons. Seguidament, ha tingut lloc la cursa elèctrica, en la que els participants han pogut triar entre la bici o el patinet elèctric.

 Per acabar, el Mou-te ha finalitzat amb la Milla Fundació Esclerosi Múltiple, la cursa més commovedora en la qual participen persones amb EM corrent o caminant, com l’Estefania López, que cada any participa en aquesta iniciativa. “És un orgull córrer aquesta prova que té com a objectiu recaptar fons per la malaltia que tens i contribuir a promoure la recerca, i poder comptar amb una fundació com la FEM que treballa per aturar l’impacte de l’EM” ha explicat. La cursa solidària Mou-te per l’Esclerosi Múltiple és organitzada per la Fundació, amb el suport tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme, el Circuit de Barcelona-Catalunya, la Federació Catalana d’Atletisme, la Federació Catalana de Patinatge i el Diari Sport.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!