El Mou-te bat rècord de participació

La cursa solidària més antiga de Catalunya, impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple, aplega 2400 persones

Mou-te per l'esclerosi múltiple 2023

La cursa solidària “Mou-te per l’Esclerosi Múltiple”, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple ha batut rècord de participació amb 2.400 persones. Un any més, el Circuit de Barcelona-Catalunya ha obert les portes per celebrar una jornada solidària i esportiva amb diferents curses i activitats per a tota la família.

En la seva 23a edició, la cursa destinarà els fons recaptats als diferents programes de suport que la FEM porta a terme amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple com els serveis de neurorehabilitació per aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple, així com a la recerca científica d’aquesta malaltia.


Des de la Fundació tenim encara molts reptes, però gràcies a la col·laboració ciutadana en campanyes de sensibilització com el “Mou-te” podem continuar oferint suport psicològic, laboral i de neurorehabilitació a les persones amb esclerosis múltiple, contribuint a millorar la seva qualitat de vida” ha explicat, Rosa Masriera, directora executiva de la FEM.

Miki Núñez, cantant català que va començar a despuntar des de la seva participació a Operación Triunfo 2018 i que actualment presenta el Talent Show “Eufòria”, ha estat el padrí d’aquesta edició. Altres músics com la trompetista Andrea Motis
han participat en la difusió de l’esdeveniment a les seves xarxes socials. Alhora, s’hi han sumat esportistes com en Jaume Leiva (guanyador de la novena edició de MasterChef) i el reconegut periodista Marc Giró.

Per tercer any consecutiu, la cursa ha mantingut la modalitat virtual, per tal de permetre la participació des de la seva localitat de les persones que viuen lluny del Circuit, amb una aplicació que els ha controlat el temps.

Un dia per a gaudir en família

La jornada ha començat a les 9 h amb la cursa de bicicletes de 20 km i 5 km popular, seguida de la cursa atlètica de 5 km i 10 km, la de patins 10 km, la milla i la cursa mini de 200 metres.

A la cursa de 10 km, el guanyador en la categoria masculina ha estat Ignacio Goñi Ramos, amb un temps de 31 minuts i 42 segons, i en la categoria femenina, la més ràpida ha estat Mireia Urrutia Herrera, amb 38 minuts i 18 segons. Pel que fa a la cursa de 5 km, el primer a arribar ha sigut Martí Ruiz Barreda, que ha fet el recorregut en 15 minuts i 39 segons i, en la categoria femenina, la guanyadora ha estat Tannia Quirós Rodríguez, amb un temps de 17 minuts i 44 segons.

Tot seguit, ha tingut lloc la cursa elèctrica, en la qual els participants han pogut escollir fer-la amb bici o patinet elèctric per completar els 10 km de recorregut del Circuit. Per finalitzar, el Mou-te ha acabat amb la Milla Fundació Esclerosi Múltiple, la cursa més emotiva en la qual participen moltes persones amb EM caminant o corrent els 1.609 metres, com l’Àlex Pastor “Vaig llançar el repte a l’empresa, que s’apuntés qui volgués i hem sumat més de 45 persones. Per motius com aquest puc dir que l’EM m’ha ajudat a ser més empàtic i generós”.

Al llarg del matí, les famílies han pogut dur a terme diferents activitats de caràcter lúdic per a tota la família, com rocòdroms, maquillatge infantil i tallers pels infants. També han gaudit d’un circuit de karts, classes de zumba i tonificació. Alhora, la jornada ha comptat amb diverses foodtrucks.

La cursa solidària Mou-te per l’Esclerosi Múltiple està organitzada per la Fundació, i té el suport tècnic del Club Atletisme Montornès. Alhora, compta amb el suport de la Federació Catalana de Ciclisme, el Circuit de Barcelona-Catalunya, la Federació Catalana d’Atletisme, la Federació Catalana de Patinatge i el Diari SPORT.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!