El Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple serà el 30 de maig i es dedicarà a la invisibilitat de la malaltia

Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple dedicat a la invisibilitat dels símptomes de l'EM

El Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple serà el dijous 30 de maig i a partir d’ara se celebrarà sempre el 30 de maig. Fins aquest any, el Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple no tenia data fixa i se celebrava l’últim dimecres del mes de maig, però ara s’ha decidit canviar i fixar una data definitiva

Enguany, el Dia Mundial portarà el lema de “La meva EM invisible” i el tema central de la jornada serà la visibilitat d’aquesta malaltia tantes vegades invisible. El tema triat és clau amb la vista posada en la sensibilització social, atès que és difícil sensibilitzar-se amb una malaltia invisible. Igualment,es vincularà la visibilitat als símptomes que no es veuen però hi són com la fatiga i la defensa de drets. La campanya posa l’accent en què no cal veure els símptomes per creure en el que passa a les persones amb EM.

En aquest sentit, durant el Dia Mundial es donarà veu a les persones amb esclerosi múltiple perquè comparteixin els símptomes invisibles de la malaltia i allò que volen transmetre perquè les persones entenguin la malaltia. També s’intentaran trencar els mites de les idees errònies que moltes vegades hi ha entorn l’esclerosi múltiple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *