El coronavirus i l’esclerosi múltiple

La Sociedad Española de Neurología (SEN) demana als pacients que no abandonin els tractaments immunosupressors pel coronavirus

Covid-19

El coronavirus també conegut com a Covid-19 s’ha convertit en un tema que genera alarma i notícies falses.

La infecció pel coronavirus presenta de manera molt específica els símptomes similars a la grip, és a dir, febre, tos o dificultats per respirar. La majoria dels casos són lleus i les persones que fins ara han mort sovint tenien problemes de salut preexistents.

Des de la Sociedad Española de Neurología (SEN) s’ha llançat un missatge de tranquil·litat i es demana a les persones que s’informin a través de fonts oficials i no donin crèdit als rumors.

 

 

Què suposa el coronavirus per a les persones amb esclerosi múltiple?

Les persones amb esclerosi múltiple tenen el mateix risc de tenir el coronavirus que la resta de la població, el sistema immune de les persones amb EM no és més feble pel sol fet de tenir EM.

Què puc fer per evitar el coronavirus?

 1. Tapa’t amb la màniga i no amb les mans quan esternudis o estosseguis.
 2. Tira els mocadors a la paperera immediatament després d’utilitzar-los.
 3. Renta’t sovint les mans amb aigua i sabó.
 4. Intenta evitar el contacte pròxim amb persones que no estan bé.
 5. No et toquis el nas, els ulls i la boca amb les mans brutes.
 6. Si tens símptomes, truca al 061.

Què recomana la ‘Sociedad Española de Neurología’?

La Sociedad Española de Neurologia aconsella que no s’abandonin els tractaments immnosupressors o immunomoduladors pel Covid-19 per por a possibles contagis atès que deixar els tractaments pot tenir conseqüències. Deixar la medicació, diu la SEN, pot suposar una reagudització de la malaltia. Igualment, aconsella d’informar-se a través de fonts oficials i davant de qualsevol dubte consultar als metges.

 

2 comentaris

 1. Lourdes ha dit:

  Bona tarda.
  Tinc una germana amb EM i m agradaria saber si es desaconsella prendre vitamines per al sistema immunològic.
  Jo en prenc les BioBran Plus D3 I m agradaria saber I es possible que ella també les prengui.
  Moltes gràcies.
  Salut!
  Lourdes

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Bon dia Lourdes, tot i que no es tracta de medicació que en principi comporti cap risc és important que abans d’iniciar la presa de qualsevol medicació o complement pugui consultar-se amb el neuròleg de referència que és el que valora cada cas en particular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd