El congrés més important de recerca en esclerosi múltiple, a punt

El Congrés Internacional per al Tractament i Recerca en Esclerosi Múltiple (ECTRIMS) se celebrarà de l’11 al 13 de setembre a Estocolm.

L’ECTRIMS és el congrés per excel·lència de l’esclerosi múltiple i està dedicat a la recerca bàsica i clínica en esclerosi múltiple. En aquesta 35a edició el congrés comptarà amb la presència d’11.000 professionals, majoritàriament de l’àmbit de la neurologia però també d’infermeria i altres professionals atès que el congrés coincideix amb 24a  conferència anual de rehabilitació en esclerosi múltiple.

L’ECTRIMS és l’aparador on els diferents laboratoris presenten novetats en recerca i tractaments d’esclerosi múltiple. Sense anar més lluny Merck presentarà noves dades sobre l’eficàcia de la cladribina oral i Novartis presentarà resultats sobre l’ofatumumab davant l’Aubagio en pacients en formes recurrents d’esclerosi múltiple. L’ofatumumab, que encara no està aprovat, ha demostrat en dos estudis en fase III una reducció significativa de la quantitat de brots.

Al llarg dels 3 dies es tractaran molts aspectes. Com afecten els tractaments al sistema immnune? es planteja una sessió. Com fer un diagnòstic correcte i evitar els errors? és el títol d’una altre. També s’abordaran els medicaments modificadors de la malaltia en dones amb esclerosi múltiple que planifiquen l’embaràs o temes com l’impacte ambiental en l’esclerosi múltiple, les cèl·lules mare, si cal o no recomanar la vitamina D a les persones amb esclerosi múltiple o la influència de la revolució digital. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd