El Centre Neurorehabilitador de Lleida comença de nou la marxa nòrdica per a persones amb EM

El Centre Neurorehabilitador de la Fundació Esclerosi Múltiple a Lleida ha començat de nou a practicar la marxa nòrdica amb persones amb esclerosi múltiple. Es tracta d’una activitat que ja havia fet en altres ocasions i que utilitza bastons per caminar.

Els bastons ajuden a les persones amb esclerosi múltiple a mantenir l’equilibri i a circular a un pas més ràpid. Els beneficis de la marxa nòrdica són múltiples atès que s’exerciten els braços i les cames i es considera que es millora en flexibilitat i força

El programa de marxa nòrdica es marca com a objectiu general millorar la capacitat funcional aeròbica de la persona, incidint positivament en la qualitat de vida, la capacitat de marxa i els nivells de fatiga a través de l’entrenament físic combinat amb marxa nòrdica.

Per realitzar el tractament s’han seleccionat persones amb malalties neurològiques ingressades al centre amb un perfil físic i cognitiu similar, ja que l’activitat és grupal. Aquesta selecció es fa a través de les valoracions des dels serveis de fisioteràpia i neuropsicologia. L’activitat tindrà una durada de 3 mesos i això permetrà organitzar diferents grups al llarg de l’any. Aquest any 2019, l’empresa Wala ha donat els 14 bastons necessaris per dur a terme l’activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd