Consells pràctics per viatjar amb esclerosi múltiple

Les persones que tenen esclerosi múltiple poden haver de prendre certes mesures abans i durant un viatge. Depenent del seu nivell de mobilitat i capacitats, hauran de demanar assistència i tenir més cura a l’hora de viatjar, sobretot, en avió. Qüestions com el lloc de destinació, la medicació i l’ajuda que han de demanar són determinants perquè el viatge sigui un èxit i es desenvolupi d’una manera normal, sense que la malaltia suposi cap problema. Aquí exposem diferents consells perquè qualsevol persona amb esclerosi múltiple pugui gaudir d’un viatge còmode en avió.

  • Plantejar-se fer un viatge: la primera cosa i més important, és que un mateix valori el seu propi estat de salut i tingui en compte els seus límits. A més, parlar amb el metge sobre els diferents aspectes del viatge pot resultar de gran utilitat. Alhora, el metge lliura al pacient els certificats mèdics que poden ser sol·licitats a l’aeroport. Aquests certificats poden ser necessaris per portar la medicació a l’equipatge de mà o poden demostrar que, malgrat la seva malaltia, és una persona apta per volar.
  • Triar la destinació: per viatjar, cal tenir en compte les malalties habituals del país de destinació, l’assistència sanitària i la cobertura de l’assegurança. Quan es té esclerosi múltiple, és fonamental evitar els canvis bruscos d’horari i els climes molt calorosos.
  • Si es tenen necessitats especials: si algú no se sent segur respecte a les seves capacitats, és aconsellable viatjar acompanyat i, sobretot, fer la reserva amb temps, ja que les places per a persones que requereixen una assistència especial són limitades. S’ha d’informar amb antelació a la companyia de vol perquè pugui proveir de l’ajuda necessària i adequada. Sobretot, cal comprovar que la sol·licitud d’assistència figura a la reserva. També és important demanar una assegurança de viatge i facturar amb temps, ja que aquestes persones han d’embarcar abans que la resta del passatge.
  • Viatjar amb la medicació: cal assegurar-se de viatjar amb la quantitat de medicació necessària per a l’estada i guardar-la a una temperatura adequada. És convenient portar-la a l’equipatge de mà. També, és convenient demanar un certificat mèdic amb antelació, per si a l’aeroport fos sol·licitat, i una recepta mèdica, per si la medicació s’extraviés durant el viatge.

Font d’informació:

Si tiene Esclerosis Múltiple, consejos prácticos para viajar. FELEM. 2007 [accés 21 de novembre de 2012]. Disponible a: https://www.esclerosismultiple.com/pdfs/2007/Viajar%20y%20EM.pdf

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!