Consells per viatjar amb esclerosi múltiple

S’acosta l’estiu i les persones amb esclerosi múltiple moltes vegades topen amb dificultats a l’hora de viatjar

Viatjar amb esclerosi múltiple

Des de la Fundació Esclerosi Múltiple, hem organitzat una xerrada amb el president de la Red Espanyola de Turisme Accesible, Diego González, expert en turisme accessible, que té esclerosi múltiple. En Diego González ha treballat, durant tota la seva vida laboral, amb persones amb discapacitat. D’aquí la seva sorpresa quan fa pocs anys li va ser diagnosticada la malaltia. 

Durant la conferència es va alertar que les cadires elèctriques s’han de facturar i que són tractades com si fossin maletes, amb el perill de desperfectes que això pot suposar.

Compartim alguns dels consells d’aquest expert en turisme perquè les persones amb esclerosi múltiple puguin viatjar:

  1. Recorda que si tens el 33% de discapacitat o més pots sol·licitar la targeta daurada a Renfe, que ofereix descomptes per viatjar en tren.
  2. Sempre que viatgis, pots sol·licitar assistència; en el cas de Renfe, al servei ATENDO i en el cas dels aeroports, al servei d’assistència d’AENA.
  3. En el cas de volar, consultar amb la companyia de la possibilitat de fer-ho amb la cadira elèctrica, ja que depenent de les característiques d’aquesta no sempre està permès.
  4. Contacta amb els destins seleccionats per viatjar per assegurar-te que l’accessibilitat que s’anuncia és real i explicar les teves necessitats concretes.
  5. Hi ha destins que disposen de la possibilitat de llogar una cadira elèctrica o una scooter i això permet poder viatjar amb la cadira manual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd