Consells a l’hora de practicar activitat física de forma regular

Diversos estudis han demostrat que realitzar activitat física afavoreix les persones amb esclerosi múltiple, ja que les ajuda a mantenir-se en forma i a enfortir el sistema musculoesquelètic. Aquelles persones amb EM que practiquen activitat física també tenen major resistència a la fatiga i millor estat d’ànim.

Tot i que practicar activitat física (AF) cada dia pot semblar un repte, amb només una sessió diària de 20 minuts (o diverses de més curtes) ja és suficient per experimentar un benefici.

A l’hora de crear un pla d’exercicis, el primer que s’ha de fer és parlar amb el metge o fisioterapeuta especialista en activitat física per descobrir quin tipus d’activitat física resultaria més adequada en cada persona. A més, el professional especialista pot donar informació essencial sobre:

  • Com controlar les càrregues i tipus d’AF.
  • Saber com controlar i aplicar correctament la respiració en l’exercici a realitzar.
  • Com prendre’s el pols i controlar les pulsacions.
  • El tipus d’activitat física òptima en cada variant d’EM (per exemple, en casos amb espasticitat, és millor l’activitat aquàtica i evitar aplicar càrregues intenses, ja que això empitjora la malaltia).
  • Com tenir cura dels canvis en la temperatura exterior, per exemple quan fa calor, ja que pot influir en l’augment de la simptomatologia de cada persona. Es recomana la ingesta d’aigua de forma regular i utilitzar roba adequada en la pràctica de l’AF.

Fixar-se objectius realistes també és clau: el mateix cos farà saber fins on es pot arribar. És millor  establir objectius realitzables i així poder anar augmentant progressivament. Cal recordar que una pràctica deficient de la AF ens pot dur a patir un efecte indesitjat. En tot cas, abans de dur a terme cap activitat és important fer exercicis d’escalfament i estiraments en acabar.

Alguna proposta d’AF recomanada podria ser:

En tot cas, es recomana que sempre es comuniqui a l’especialista en el camp de la salut vinculat a l’activitat física i l’esport, perquè pugui adaptar i prescriure millor en relació a la individualitat de cada cas.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!

Cistella
  • No hi ha productes a la cistella.