Congrés Catalano-Balear de Fisioteràpia

La FEM hi participa amb un estudi de pedaleig en bici estàtica per a persones amb esclerosi múltiple

motomed

La FEM ha participat al XVIè Congrés de la Societat Catalano-Balear de Fisioteràpia, mitjançant la comunicació oral de l’estudi “Recuperación funcional de las extremidades inferiores a través del entrenamiento en cicloergómetro con retroalimentación visual en personas con esclerosis múltiple”.

L’estudi aborda l’efectivitat d’un programa de pedaleig en bici estàtica amb sistema de bioretroalimentació visual, que informa la persona sobre l’estat de les funcions que es volen controlar voluntàriament. Aquest mecanisme permet establir nous eneagrames sensorials que, a llarg termini,  milloren la realització de certes tasques com per exemple caminar.

L’estudi conclou que el pedaleig estàtic amb bioretroalimentació visual té nombrosos beneficis: millora la força muscular, la capacitat de la marxa, la percepció subjectiva de la fatiga i la capacitat funcional de les extremitats inferiors. A més, es detecta una tendència a la disminució de l’espasticitat i els espasmes.

El 90% dels participants consideren que prendre part en el programa ha contribuït a millorar la seva qualitat de vida. Alhora, aquests resultats serveixen de base per contribuir a l’orientació de nous tractaments rehabilitadors més actius per a les persones amb EM.

La persona encarregada de defensar l’estudi ha estat la nostra fisioterapeuta Noemí Martínez de Reus, que ja hi havia participat en anteriors edicions.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!