Com millorar l’alimentació amb EM?

Les fruites i verdures haurien d’estar presents tant en el dinar com en el sopar

Quina és la millor alimentació per a una persona amb esclerosi múltiple? Cal seguir alguna dieta? La nutricionista clínica Giuliana Schifini va abordar aquesta temàtica en una sessió informativa pels membres de la Comunitat EM. La nutricionista va remarcar la importància d’una dieta amb prou nutrients i variada. Segons ella, al plat hi ha d’haver com més colors millor. Igualment, va posar l’accent en la necessitat de gaudir del menjar i si cal fer canvis en la dieta introduir-los a poc a poc.

La millor dieta per a una persona amb EM és la Mediterrània. Aquesta dieta disminueix els aliments antiinflamatoris i té com a base les verdures i la fruita. També és important beure aigua i tenir una bona hidratació. En aquest sentit, la nutricionista va explicar que cal menjar fruita i verdures tant per dinar com per sopar. A més, els cereals que consumim haurien de ser integrals. També va advocar per intentar evitar la sal, que es pot substituir per espècies, i el sucre, que es pot substituir per la canyella.

Respecte als làctics i derivats, és bo consumir-ne dos cops al dia, mentre que els dolços s’haurien de menjar només ocasionalment. Sobre les dietes veganes i vegetarianes per a persones amb EM va deixar clar que es poden seguir i que no són contraindicades per la malaltia. Pel que fa als suplements vitamínics, va afirmar que abans de prendre’n cal consultar-ho al metge. De fet, amb una alimentació adequada, en principi no haurien de ser necessaris.

Giuliana Schifini va donar idees de plats i menús saludables per a tota la setmana i va explicar les adaptacions de la dieta en cas de disfàgia o diarrees, entre d’altres.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!