Celebra els 25 anys del Mulla’t amb nosaltres

El pròxim 8 de juliol organitzem la 25ª edició del Mulla’t i volem que tu formis part d’aquest esdeveniment tan especial.

El ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ compleix 25 anys. I per celebrar-ho des de la Fundació Esclerosi Múltiple hem preparat diverses activitats perquè formis part d’aquest esdeveniment. El 8 de juliol hem organitzat tot un seguit d’actes amb l’objectiu que la societat s’impliqui en la festa solidària. A la ciutat de Barcelona, durant aquest dia hi haurà música en directe, diverses activitats, tallers infantils i un munt de sorpreses per reivindicar l’esclerosi múltiple, una malaltia que afecta unes 7.500 persones a Catalunya i que molt sovint passa desapercebuda.

A Barcelona s’organitzaran tallers infantils i música en directe per donar a conèixer una malaltia que afecta unes 7.500 persones a Catalunya

Marxa solidària a Banyoles

Abans, però, s’han programat altres activitats, com per exemple a Banyoles. El diumenge 1 de juliol la Fundació Esclerosi Múltiple Girona ha organitzat una marxa solidària al voltant de l’Estany de Banyoles. La volta començarà a les 9 del matí al Passeig de la Draga i té una distància d’una mica més de 6 quilòmetres. El preu del dorsal solidari és de 5€ i es poden comprar en diversos establiments de la ciutat, com el Club Natació Banyoles o el Bar la Patagònia, a més d’establiments d’altres municipis com Fruites i Verdures Maria de Girona i el Supermercat Charter de Cornellà de Terri. El dia de la cursa també es podran comprar dorsals al punt de sortida.
Després de la marxa solidària es farà una màster class energy dance i un vermut popular a la una del migdia. Si el que t’agrada és pedalar, el Club Natació Banyoles ha preparat pel mateix dia el tradicional spinning per l’esclerosi múltiple. Aquesta activitat es farà a la zona verda del club, just davant de l’estany, en tres sessions diferents: de 8 a 9, de 9 a 10 i de 10 a 11 del matí. El preu d’inscripció és de 8€ i es pot fer a través del web del CN Banyoles.

Xavier Mariscal, autor del cartell del Mulla’t

Per celebrar aquesta efemèride hem volgut que el dissenyador Xavier Mariscal prepari el cartell dels 25 anys, tal com va fer per la primera edició del Mulla’t. Mariscal ha plasmat en el seu disseny tot allò que pretén ser el Mulla’t d’aquest any, un esdeveniment desenfadat, divertit i fresc en què la societat sigui conscient de la malaltia crònica i neurodegenerativa fent un salt a l’aigua de manera participativa. Com es pot comprovar en la imatge que acompanya aquesta noticia, en aquesta apareixen quatre personatges que representen de manera simpàtica les persones que es mullen.

Els productes del Mulla’t tenen premi

Totes les persones que adquireixin productes del Mulla’t, ja sigui a través d’Internet o a les piscines, rebran un codi. Amb aquest codi caldrà accedir posteriorment al web del Mulla’t i introduir-lo. El 5 de setembre se sortejarà un Iphone entre totes les persones que hagin comprat qualsevol article del Mulla’t. Ja saps, Mulla’t i guanya!

El Mulla’t, al llarg de 25 anys

Gràcies a la participació de la societat catalana hem aconseguit al llarg d’aquests 25 anys donar a conèixer la malaltia. Malauradament encara es desconeixen quines són les causes de l’esclerosi múltiple, però el dia a dia de les persones amb EM ha millorat en aquest període de temps.
Per començar, ara fa 25 anys no hi havia tractaments a banda de la cortisona. Tot i que encara queda molt camí per recórrer, avui dia hi ha molts tractaments al mercat. Per la seva banda, la Fundació Esclerosi Múltiple ha evolucionat durant tot aquests anys i ara disposa de centres a Reus, Lleida i Barcelona, i ofereix serveis a Girona. A més, disposa d’un Centre Especial de Treball que dona feina a 90 persones amb esclerosi múltiple i altres discapacitats.
L’evolució del Mulla’t es tradueix en les xifres. Fa 25 anys van participar en aquest esdeveniment 68 piscines de Catalunya. L’any passat van prendre part més de 600 i unes 100.000 persones es van mullar per l’esclerosi múltiple.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!